Головне

Суркіс вважає, що Блохіна звільняти нема за що

08.09.2011 18:31 398 0
Суркіс вважає, що Блохіна звільняти нема за що

Для звільнення Олега Блохіна з посади головного тренера збірної України з футболу нема достатньо вагомих причин. 

Таке бачення ситуації зі збірною президент Федерації футболу Григорій Суркіс висловив журналістам "Українських новин".

З його слів, після декількох поразок збірної України з футболу в товариських матчах багато людей почали думати, що Блохін буде знятий з посади.

"Взагалі всі вважали, що ось-ось під Блохіним захитається крісло і він буде знятий, однак у мене й у членів виконкому (ФФУ) виявилися міцні нерви, хоча й були натягнуті, як струни", - визнав Суркіс.

"Можуть бути зараз аналогії з історичними реаліями, але, за великим рахунком, можливо, над тренерським штабом, над самою командою, над Блохіним існує якась така аура не перемагати в товариських матчах і, безумовно, "додавати" в офіційних", - вважає він. 

Григорій Михайлович зазначив, що програвати неприємно, але в цій ситуації не бачить причин для звільнення Блохіна.

"У цій ситуації я не бачу жодних обставин, які могли б призвести до того, що Блохін міг би залишити свій пост, ну хіба що він сам цього захоче", - додав Суркіс.

Президент ФФУ сподівається, що Блохін впорається не тільки зі своєю нервовою системою, що, безумовно, розхитана у зв'язку з останніми невдачами, а й зуміє взяти себе в руки й зі своїми помічниками зуміє створити команду, який під силу буде якнайдалі просунутися по сітці до фінального матчу чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

"Я в це вірю. Якщо в це не вірити, то не потрібно працювати, не потрібно служити українському футболу", - додав президент ФФУ.

Він підкреслив, що федерація сподівається, що фінал ЧЄ-2012 дасть змогу засвідчити, що існує в Україні свіжа молода поросль футболістів і досвід ветеранів, пише un.ua.

Коментарі ()