Українська правда

Блохін: Скільки вже можна програвати?

Сергей Шемшученко — 4 жовтня 2011, 18:13

Кадрові зміни на тренерському містку збірної Болгарії не повинні хвилювати футболістів збірної України - в неї вистачає власних проблем.

Про це та багато іншого на передматчевій прес-конференції в Конча-Заспі заявив головний тренер національної команди Олег Блохін, повідомляє кореспондент "Чемпіона".

Про суперника

У Болгарії відбулися зміни - звільнили головного тренера, а новий наставник викликав на цей збірної багато нових гравців, хоче перевірити резерв. Тому проти нас, ймовірно, буде грати якийсь експериментальний склад. Але це їх проблеми.

Про настрій на гру

Для нас, в цілому, головне здобути результат. Скільки вже можна програвати? Якщо ми зіграємо як з Уругваєм, то проблем буде мало, а от якщо будемо грати як з чехами, то можна чекати неприємностей.

Болгарія вище нас за рейтингом, гра не буде простою. Я поговорив з футболістами в нормальному тоні, але не ласкаво. У них є бажання відігратися за матч з чехами.

Про кадрові втрати

У Вороніна температура, він лежить в ліжку. Судячи з усього, з Болгарією він не зіграє.Також під питанням Девіч. Чигринський здоровий, але поки питання, чи готовий він грати. У Хачеріді надрив м'яза, про це ви знаєте.

Про виступи українських команд в єврокубках

"Металіст" обговорювати не варто, там лише два українця, Девіч тут, за Романчуком стежимо. "Ворскла" сподобалася в грі з "Ганновером" і "Динамо", там є пару гравців, які можуть скоро приїхати в збірну...

"Шахтар" мав перемагати, а ось "Динамо" залишило найгірше враження, тим не менш, кияни теж могли виграти. Гравці зіграли по-різному, але мені головне, щоб вони грали у збірній. Поки що ж виходить, що ми готуємо гравців для клубів, а не навпаки.

Про майбутнє відкриття "Олімпійського"

На відкриття мене не запросили. Я, якщо чесно, навіть і не знаю, коли він відкривається, тому поки ми туди не збираємося. Але якщо будуть квитки, сходимо з задоволенням. Чи буду я брати участь у відкритті? Ще не знаю. Мені що, замість Шакіри співати? Можна, до речі, поставити гільйотину і відсікти мені голову (сміх в залі - Чемпіон)

Про дозвілля футболістів поза полем

Шевченка ми привітали з віце-чемпіонством з гольфу. Він повинен занести призові і поділитися. У команді його привітали з цим успіхом. Чи граю в гольф? Ні, але треба спробувати.

Проблеми з палінням та алкоголем? При мені нічого такого не було. Я попередив гравців - будуть відлучення зі збірної, то вони можуть не повертатися. У команді повинна бути дисципліна. Будуть її порушувати - при мені грати точно не будуть.

Про воротарів

Щодо воротарів визначився, вже знаю, хто буде грати. Ви ж дізнаєтеся це 7 числа. В одному матчі точно стоятиме Рибка, він заслужив право спробувати.

Про новачків та перспективу збірної

Селіна ми дивилися на молодіжному Євро. Але там він не показав потрібної гри, а зараз завдяки грі в "Ворсклі", ми вирішили його подивитися.

За що викликали Гармаша? Так ми можемо обговорювати будь-кого, давайте не будемо. Я бачу в ньому перспективу. Збірна не буде існувати тільки до Євро-2012, а й після нього.

Тимощук і Ротань не вічні. Степаненко і Гармаш можуть їх замінити. Ми також дивилися за Голодюком, але там прогресу не спостерігається.

З Гармашем я мав серйозну розмову. Якщо зрозуміє - то успішно буде грати, але з такою поведінкою, як зараз, він може і кар'єру завершити.

Нойштедтер

Наскільки мені відомо, до Києва приїжджав його батько. І на пряме запитання, чи є у Романа український паспорт, він відповів, що ні. Якщо в нього з'явиться наш паспорт, тоді, можливо, запросимо цього гравця до лав національної збірної. Це молодий перспективний гравець, котрий грає на хорошому рівні в Бундеслізі.