Українська правда

В ФК "Шахтар" не вірять, що проти фанатів були репресії з боку органів

Сергей Шемшученко — 21 жовтня 2011, 16:31

ФК "Шахтар" готовий вивчити кожен конкретний випадок репресії інтересів уболівальників з боку правоохоронних органів і провести відповідний розгляд.

Про це керівництво клубу оголосило на своєму офіційному сайті у відповідь на заяву фанатів донеччан про протест у вигляді відмови від підтримки команди під час домашніх матчів чемпіонату України.

"При цьому треба розуміти, що дії вболівальників не повинні суперечити законодавству країни та загальнолюдським нормам поведінки. ФК "Шахтар" проти будь-яких проявів агресії, провокаційних дій, що ведуть до заворушень, використання ненормативної лексики на стадіоні та за його межами. Футбол має бути вільний від політики, екстремістських проявів та ксенофобії", - йдеться у заяві.

"ФК "Шахтар" готовий вивчити кожен конкретний випадок. Зрозуміло, якщо такі конкретні випадки справді є. На цей момент представники ультрас-руху подібної інформації не надали, хоча клуб постійно відкритий для діалогу. Ми сподіваємося, що здоровий глузд переможе, і вболівальники будуть завжди підтримувати команду незалежно від зовнішніх обставин, які не мають відношення до футболу", - додається у заяві.