Українська правда

Воронін: Лікарі збірної України мені сказали, що три тижні лікування - мінімум

Сергей Шемшученко — 22 жовтня 2011, 11:11

У дивоввижно швидкому лікуванні Андрія Вороніна, котрий встиг відновитися від запалення легень та, пропустивши матчі збірної України, зіграти за клуб в чемпіонаті Росії величезна заслуга лікарів як російських, так і українських.

Про це форвард московського "Динамо" розповів кореспонденту видання "Спорт-Экспресс".

"Звичайно, злякався. Особливо, коли мені сказали, що, швидше за все, пропущу мінімум три тижні. А то й більше. Приплюсуйте ще час на відновлення ... Справжній шок. Друге коло входить у завершальну фазу, команда бореться за "трійку", а я, до того ж перебуваючи в гарній формі, вибувають на місяць або півтора. Катастрофа", - почав Андрій.

"Я відчував себе нормально, температури не було - хіба що в перші два дні, та й то невелика. Потім мій стан і зовсім стало, як мені здавалося, звичайним. Ось тому і дивувався: що тут такого, від чого все хвилюються? Правда, мені говорили: якщо рано "полізу", можуть статися ускладнення, і ось тоді виникнуть проблеми", - продовжує він.

За словами Андрія, коли тренер "Динамо" Сілкін сказав, що на футболіста у грі проти "Зеніту" не розраховує, то у форварда були точно такі ж думки.

"Та й як могло бути інакше, якщо лікарі збірної України мені сказали, що три тижні лікування - мінімум. Запитав: "А якщо аналізи будуть хорошими" - "! Ні-ні-ні, навіть не думай, з цим жартувати не можна" Приїхав до Москви, почав вже динамівських лікарів діставати: "Коли зможу тренуватися" Мовляв, застосовуйте який-небудь інтенсивний курс лікування", - згадує він.

"Якби знімки показали, що поліпшення йде, але все ж таки були б поганими, а аналізи не дотягували б до норми, то, як би я не хотів, мені заборонили б навіть тренуватися і на поле не пустили б. Однак і знімки, і аналізи виявилися нормальними. Побоювання, звичайно, мали місце, але - мінімальні. Вісім днів не тренувався, а "сидів" на антибіотиках. Але думав - буде гірше", - зізнався Вороніні.

На думку Вороніна, швидше за все, захворювання почалося з Самари, де команда більше в плаванні змагалася, ніж у футбол грала, але зі стовідсотковою впевненістю стверджувати він не може.

"Відразу після матчу з "Краснодаром" у мене піднялася температура, а через два дні стало зовсім погано! Встановили діагноз лікарі збірної України, коли прибув до її розташування. Слава богу, що вийшло саме так", - каже нападник.

"Коли потім аналізували, дійшли висновку: якби діагноз не був поставлений, я, збивши температуру, міг би через день-два почати тренуватися і, можливо, вийшов би в одному з двох матчів за збірну, але зараз напевно лежав би в лікарні. Загалом, все було б у сто разів гірше", - резюмував Воронін.