Українська правда

Міхел: Інфраструктура виділяє "Шахтар" з числа клубів України

Сергей Шемшученко — 22 жовтня 2011, 11:32

Коли словацький арбітр Любош Міхел вперше приїхав до Донецька в 1995 році, щоб судити футбольний матч, він зарікся сюди повертатися, але з того часу все змінилося.

Про це та інші спогади теперішнього функціонера "гірників" йдеться у матеріалі "Киевпост", розміщеному на офіційному сайті донецького "Шахтаря".

"Місто було убито, моторошне, без готелів та зі старим стадіоном. Донецьк сильно змінився за 16 років", - стверджує Міхел, який очолює департамент міжнародних змагань "Шахтаря".

"Дуже розвинена інфраструктура виділяє "Шахтар" з числа українських клубів. Щоб досягти успіху в сучасному футболі, ви повинні вибирати кращих фахівців, не звертаючи уваги на їхні паспорти", - переконаний він.

"У "Шахтар" приходять люди, які відчули великий футбол зсередини, у них є досвід ведення клубних справ в найдрібніших подробицях", - додав він.

За словами Міхела, коли 15 років тому Ринат Ахметов став президентом клубу, всі сміялися навіть над його намірами пробитися в Європу.

"Ще більше не вірили, коли він сказав, що "Шахтар" хоче грати на рівних з "Динамо", - додає словацький фахівець.

"У минулому сезоні "Шахтар" отримав 21 мільйон доларів за телевізійні права на свої матчі. На ділі ж наш клуб, дійшовши до чвертьфіналу Ліги Чемпіонів, заробив менше, ніж німецька команда, яка навіть не вийшла з групи", - зазначив Міхел.