Українська правда

Прем'єр-ліга. "Дніпро" сильніший за "Металург". ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 22 жовтня 2011, 21:50

Розраховувати на легкі перемоги, як у матчах проти "Олександрії" й "Оболоні", "Дніпрові" цього разу аж ніяк не доводилося. Після ігор проти пари аутсайдерів настав час зустрітися ыз серйознішим суперником - донецьким "Металургом", який випереджав "дніпрян" на одне очко й один рядок турнірної таблиці.

Різниця у рівні суперників минулих і нинішнього проявилася відразу. "Металург" дотримувався тієї ж тактики, граючи від оборони, але робив це набагато якісніше: креативна ланка "Дніпра", яка феєрила у минулих іграх, цього разу нічого не могла вдіяти зі щільним захистом гостей. Донеччани рідко намагалися перейти на чужу половину поля, але і до своїх воріт господарів просто не пускали: не раз повторювалася ситуація, коли захисники "Дніпра" подовгу змушені були перепасовуватися у центрі поля, не маючи шляхів для початку атаки.

Таку не надто захоплюючу картину глядачі мали задоволення спостерігати приблизно протягом години. І лише потім, коли гравці "Металурга" почали втомлюватися, а заміни "Дніпра" в особі Гладкого та більшою мірою Кравченка додали атаці свіжих сил, біля воріт Бандури почала наростати напруга.

Якийсь час оборонцям ще вдавалося впоратися з натиском господарів, але гол таки відбувся. Коноплянка зумів перехитрити захисника та пробити по воротах, і хоча Бандура цей удар відбив, добиванню Матеуса завадити вже не міг. 1:0, і бразилець знову показує, що коли він здоровий, то в його особі "Дніпро" має дуже хорошого нападника.

Грати лишалося хвилин 20, але "Металург" перебудуватися вже не зумів. Хоча й пожвавилася їхня гра, почали шукати щастя в атаках, але створити щось серйозне тепер уже їм не вдалося. А компенсований арбітром час (6 хвилин!) замість фінального штурму запам’ятався лише активністю самого судді Жабченка, свисток якого майже не замовкав - жовта картка раз у раз діставалася з кишені. Втім, на фінальний рахунок це не вплинуло.

Що ж, яскравої гри цього разу не вийшло, але чергових 3 очки "Дніпро" здобув. А з тим і повернувся до зони Ліги Європи, впритул наблизившись до звичного свого 4 місця. Чи продовжиться рух нагору далі, дізнаємося найближчим часом.