Головне

Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Металіст" 1:2. Третім будеш?

24.10.2011 00:59 1610 0
Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Металіст" 1:2. Третім будеш?

Після гучних заяв Олександра Ярославського про боротьбу "Металіста" за Лігу чемпіонів, настала черга підтвердити це на ділі. Піля нічиєї в першому турі з "Динамо" в Києві, підопічні Мирона Маркевича поїхали до Донецька і "зняли скальп" на переповненій "Донбас-Арені" з "Шахтаря".

Синьо-жовті отримали заслужену перемогу з рахунком 2:1. Цією грою "Металіст" довів, що стає третьою силою в українському футболі, кинувши виклик "Шахтарю" та "Динамо". Причому за нинішним рівнем гри, "Металіст" виглядає потужніше і за "Шахтар", і за "Динамо". Очевидний спад в грі "Динамо" та "Шахтаря" - це їх характерна гра в єврокубках, а ось харківська команда, здається, не сумнівається, що буде грати в лютому в Лізі Європи.

Тепер же "Металіст" забронював собі як мінімум друге місце за підсумками 14 туру. Найцікавішим виглядає і той факт, що у 29 турі "Металіст" приймає "Шахтар" у Харкові, і саме там може бути проставлена крапка у боротьбі за перші два рядки турнірної таблиці. Що стосується самої гри, то команда Маркевича виявилася більш готовою до матчу з "Шахтарем". Вони більш організовано зіграли в захисті, чітко та потужно в контратаках. До того ж невгадав Мірча Луческу і зі стартовим складом. У Селезньова практично не було шансів в атаці, оскільки його "з`їв" потужний Торсільєрі. Коста, Жадсон та Едуардо грали у свій футбол, який ніяк не розуміли партнери, а ось у Вілліана просто не пішла гра.

Не вийшло у румунського тренера посилити гру і замінами. У Маркевича ж у цій грі практично все виходило. Його команда грала у свій футбол, маючи перевагу у швидкості та в бажанні грати. Тайсон, Соса, Фініньо та Хав`єр "возили" захист "Шахтаря". Перший гол у поєдинку оформив Тайсон, який і розпочав атаку, і прострілив на Вільягра, якому вдався удар головою під поперечку воріт П`ятова. У "Шахтаря" також були шанси забити, але в цій грі їм заважали бразильська жадібність до м`яча, поперечки воріт та чудова гра Дишленковича.

Відразу ж після того як у "Шахтаря" щось не виходить, то йде гра з арбітром - випроси пенальті чи картку для гравця команди-суперника. Арбітр двічі карав картками за симуляцію Шевчука та Срну, що особливо обурило хорвата, який згадував "незлим тихим словом" українського суддю. 

Після першого голу "Металіст" оформив у другий м`яч у ворота Рибки. Цього разу пішла подача кутового і Торсільєрі виграв боротьбу у Ракицького, і ударом головою подвоїв рахунок. Вже через шість хвилин Мхітарян поновив інтригу, пробивши Дишленковича. На більше "гірники" цього вечора не спромоглися.

Після 1:2 "Шахтар" став висіти на воротах "Металіста", моменти були, але м`яч не йшов у рамку. Гості грамотно оборонялися і мали шанси на контратаках забити ще парочку голів. Тим не менше, дограти "Металісту" гру у повних складах не вийшло. На 82-й хвилині другу жовту картку за не надто грубе порушення правил отримав Папа Гуйе. Так вирішив суддя Бойко з Київської області. Але команда з Харкова вистояла і отримала заслужену перемогу, зіпсувавши настрій Рінату Ахметову, який, напевно, зрозумів, що цього сезону доведеться рахуватися ще й з командою Мирона Маркевича.

Коментарі ()