Українська правда

Луческу: Засмучений грою своїх хлопців

Сергей Шемшученко — 29 жовтня 2011, 21:36

У поєдинку Прем'єр-ліги проти ПФК "Олександрія" гравці "Шахтаря" вже подумками були у Санкт-Петербурзі.

Це визнав і головний тренер донеччан Мірча Луческу, пише прес-служба клубу.

"Позитивне з усього матчу - три очки, які ми зуміли завоювати сьогодні. А в цілому я засмучений грою своїх хлопців. Почали дуже добре, вигравали 2:0, 3:1, а потім розслабилися. Швидше за все, думками були вже в грі з "Зенітом". Допустили дитячі помилки, що часто робимо в останній час, а господарі їх використали. Були у нас ще гольові моменти, які не реалізували. Будували свою гру через короткий пас - це наша сильна сторона. І коли так діяли, то у нас були моменти, ми забивали голи", - почав він.

"Але як тільки підлаштувалися під гру "Олександрії", почали діяти якимись довгими передачами - і відразу все кудись зникло. Ми дали суперникові можливість відбирати м'яч, доставляти його до нашого карного майданчика і там нав'язувати боротьбу. Єдине, що сьогодні відзначу, - важливі три очки. З цим я і залишуся після цього поєдинку", - підкреслив він.

За словами Луческу, "Олександрія" почала боязко, а після забитого першого гола вони відчули впевненість, почали нав'язувати боротьбу, пресингувати, агресивніше контратакувати, створили кілька небезпечних моментів.

"Думаю, що в підсумку ми все ж заслужили цю перемогу, але вона була дуже важка. Наші моменти були більш явними, ніж ті, які створювалися біля наших воріт. Я поміняв сім футболістів у порівнянні з матчем у Києві. Природно, взаємодія між ними зовсім інша. Ми думали про склад на сьогоднішній матч напередодні поєдинку проти "Зеніту". А у тих футболістів, які давно не грають, сьогодні була видна невпевненість, не було синхронних дій, які властиві тим, хто виходить на поле регулярно", - продовжив він.

"Діями захисту, звичайно ж, незадоволений. Але можу сказати, що Ракицький зараз проходить через дуже делікатний період, допускає багато помилок. Він хоче набагато більшого, ніж може на сьогоднішній день, тому так і відбувається. Були моменти, коли він взагалі грав як лівий захисник, хоча повинен діяти як центральний, в своїй зоні. І якщо він буде так само продовжувати, то будемо думати, що робити. Степаненко досить впевнено зіграв після видалення Ракицького в центрі", - визнав він.

"Селезньов звик грати в іншій манері. У нього поки немає взаємодії з нашими гравцями. Сьогодні було кілька моментів, коли він міг знайти пасом партнера, вивести його один на один, але, на жаль, все хотів зробити індивідуально. Але він багато рухався, пресингував - за обсягом роботи до нього претензій немає. Він звик забивати голи, а якщо не забиває, то часом діє нервово, приймає неправильні рішення. Потрібно зрозуміти, що не завжди індивідуальна майстерність приведе його до воріт суперника швидше, ніж якби він взаємодіяв з партнерами. Я даю йому шанс проявити себе, але думаю, що Адріано більш ефективний на сьогоднішній день для нашої команди", - зізнався румун.