Українська правда

Губочан: Гра з "Шахтарем" буде вирішальною, вони не гратимуть від захисту

Сергей Шемшученко — 30 жовтня 2011, 10:52

Перевага свого поля не гарантує пітерському "Зеніту" статуса фаворита у грі 4-го туру Ліги Чемпіонів проти донецького "Шахтаря".

Про це заявив захисник російської команди Томаш Губочан, зазначивши, що чим ближче зустріч з "гірниками", тим частіше команду відвідують думки про майбутню гру.

"Навіть не знаю, чи бачив я арени краще за донецьку. Окремо відзначу місткість і особливу ауру "Донбас-Арени". Упевнений, вболівальники з Європи отримають насолоду від її відвідування під час першості континенту", - почав він.

"Не знаю, наскільки ми здивували суперників, але взагалі, напевно, всім відомо, що атака - наш козир. І маса моментів, за великим рахунком, наслідок того, що ми зіграли в свій футбол", - згадує він.

За його словами протистояти бразильцям донеччан, коли вони володіють м'ячем, дуже важко, бо вони дуже швидко працюють.

"Їм часто достатньо частки секунди, щоб прийняти передачу і завдати удар. Тому дуже важливо не давати їм простору для маневру і накривати ще до прийому м'яча. Якщо ж дати можливість цій компанії розбігтися і спокійно комбінувати, відразу виникнуть проблеми", - зазначив словак.

"Головний козир "Шахтаря" - це гра попереду. Саме в атакувальному стилі гірники здобули більшість своїх перемог. Тому сумніваюся, що вони відійдуть від цього навіть у гостях. Швидше за все, футбол на "Петровському" вийде такий саме відкритий, як і в Донецьку", - цитує футболіста sport-weekend.com.