Українська правда

Прем'єр-ліга. "Оболонь" - "Шахтар" 0:2. Важкий суперник для дебюту. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 6 листопада 2011, 16:49

Для Василя Раца не тренерському містку київської "Оболоні" дебютувати довелося у нелегкий час. Завдання набирати очки для команди, яка ще жодного разу в цьому сезоні не відчула смаку перемоги і найкращим бомбардиром якої є захисник, треба було втілювати у матчі проти "Шахтаря". Якому теж необхідно було реабілітуватися за ненайуспішніші виступи на євроарені.

Природно, що "Шахтар" протягом майже всього матчу контролював хід гри. Хоча говорити про те, що "гірники" продемонстрували щось надзвичайне - теж не можна. Донеччани переграли "пивоварів" за рахунок досвіду, чи як кажуть "на класі". Тому і більшість цікавих і небезпечних моментів цієї зустрічі сталася біля воріт господарів.

Вже на 5-й хвилині матчу Едуардо мав стовідсоткову можливість відкрити рахунок - Березовському вдалося відбити на кутовий. Потужно пробивав Мхітарян, небезпечно на ворота виходив Вілліан, проте голкіпер виконував свою роботу на відмінно. І лише після того, як арбітр призначив пенальті у ворота господарів за фол проти Дентіньо, Березовський програв дуель Луїсу Адріано. Проте, як виявилося, арбітр не зарахував цей удар і Адріано був змушений ще раз пробити одинадцятиметровий. Бразилець зробив це не найкращим чином, чим і скористався воротар столичного клубу.

Після відбитого пенальті "Оболонь" ніби і спіймала кураж, проте на довго "пивоварів" не вистачило. На половину поля гостей команда переходила, а що далі робити із м'ячем гравці просто не знали. Саме тому, камери часто ловили Олександра Рибку, який у сьогоднішній морозний вечір, залишившись майже без роботи, намагався зігрітися виконуючи різні вправи.

На початку другого тайму "Шахтар" прогнозовано забив. Зробив це Дуглас Коста, який у перерві змінив Дентіньо. Після прострільної передачі Развана Раца бразилець опинився перед воротами і просто розстріляв голкіпера "пивоварів". Здавалося, що пропущений гол змусить киян додати в активності, але весь атакувальний потенціал киян вичерпався після того, як команда залишилася в меншості. Шевчук, який на 63-й хвилині змінив у нападі Яковенка, вже на 70-й примудрився отримати другу жовту картку.

Вдесятьох кияни окупувалися на власній половині поля і з усіх сил намагалися відбити атаки "гірників". Дуже вже активними ці атаки назвати не можна, але на останніх хвилинах "Шахтарю" все ж вдалося збільшити рахунок на табло. Після помилки голкіпера киян, Адріано у падінні через себе пробив по воротах і м'яч, зачепивши ногу Євгена Селезньова, перетнув лінії воріт "Оболоні". Дивно, але гол чомусь записали саме на Селезньова.

Загалом, підсумовуючи, хочеться сказати, що попри перемогу, "Шахтар" так особливо не запам'ятався у цій грі. Команда грала без бажання, а гравці виглядали якимись спустошеними. І якби не вдалі заміни Мірчі Луческу, рахунок зустрічі міг би бути зовсім іншим.

Що ж до "Оболоні", то по одному матчу та ще й проти чемпіона України говорити про якісь результати роботи нового тренера просто некоректно. Гравці, як завжди, старалися, проте відсутність досвіду й ігрової практики у виконавців, яким у цій грі довірив місце Василь Рац, зіграла свою роль. Новому тренеру не вдалося повторити подвиг Ковальця, який у минулому сезоні обігрував "Шахтар" на "Донбас-Арені", проте будемо сподіватися, що у нього ще все попереду.