Українська правда

Хав'єр: Набридло, що "Шахтар" і "Динамо" - постійно чемпіони і віце-чемпіони

Сергей Шемшученко — 10 листопада 2011, 23:19

Харківський "Металіст" вже дозрів до того рівня, на якому інший результат окрім першого-другого місця в чемпіонаті буде визнано незадовільним.

Таку думку висловив ід час зустрічі зі студентами ХГУ ім.Каразіна капітан команди Клейтон Хав'єр, пише сайт клубу.

"Чемпіонат чи Ліга Європи? Обидва змагання для нас важливі. Буде чудово пройти якомога далі в Лізі Європи, але в національній першості ми боремося за місця в Лізі Чемпіонів, тому його теж потрібно поважати і серйозно до нього ставитися", - почав він.

"Хто для мене найсильніший суперник в Україні? "Шахтар", - не вагаючись, відповів півзахисник харківської команди.

На його думку, причиною відносних невдач вдома є те, що гравці бажають відразу ж довести, що найкращі та забити гол.

"Іноді це заважає, іноді в думках ми вже далеко попереду, не надто піклуємося про оборону. А вболівальники тільки допомагають, це дванадцятий гравець", - визнав бразилець.

"Капітанство - це велика честь, адже мені довірили таку відповідальність. І звичайно, іноді складно, коли потрібно поговорити з суддею - російською я ще не все розумію. Але в таких випадках потрібно більше показувати, що говорити", - пожартував він.

За словами бразильця, за збірну України він вже, напевно, не може зіграти, тому що був викликаний в збірну пентакампеонів, але якби була можливість - то серйозно замислився б.

"Набридло, що "Шахтар" і "Динамо" - постійно чемпіони і віце-чемпіони. Пора щось змінити. Вже є багато команд, здатних боротися за чемпіонство, і хотілося б, щоб коли ці команди з ними грають, хотіли стати чемпіонами і вірили в свої сили", - закінчив він виступ.