Головне

"Арену Львів" збірна України відкрила перемогою

15.11.2011 12:26 1423 0
"Арену Львів" збірна України відкрила перемогою

Спочатку про Львів та вболівальників. Такої підтримки національна команда не має в жодному місті. Програють навіть Київ та Харків. Це що стосується міст, які будуть приймати матчі Євро-2012.

А тепер невеликий висновок. Чим керувалися у Федерації футболу України, коли визначали міста, де буде грати українська збірна на Євро-2012? Нагадаємо, що два матчі групового турніру підопічні Олега Блохіна проведуть в Донецьку та один в Києві. Львів і Харків у цьому списку відсутні, а Донецьк, де збірна має найгіршу підтримку, отримав аж дві гри:)

Далі вже про футбол. Після феєричного матчу з Німеччиною, майже усі очікували легкої перемоги над Австрією і даремно. За останні більш, ніж 30 років австрійці лише двічі грали у фінальних частинах чемпіонату світу та Європи. На ЧС-1998 Австрія пробилася у фінальну частину, але далі групи не пройшла. На Євро-2008 австрійці грали як господарі цього ж самого Євро.

Відбір же до Євро-2012 збірна Австрії завершила на четвертому місці і готується вже до відбору до ЧС-2014. Тим не менш команда в Австрії доволі цікава, організована і молода. З молоді варто відзначити Арнаутовіча, Алабу та Кавлака. Ну,  й звичайно, усім відомого  Погатеца.

В Олега Блохіна проблем у порівнянні з грою з Німеччино стало трохи менше. Повернулися у збірну Гармаш та Гусєв. Стартовий склад також був змінений. Блохін посадив на лавку Безуса, який занадто нервуав у матчі з Німеччиною. У запасі залишився і Шевченко.

Саму ж гру господарі почали обережно, а гості відразу почали пристрілку по воротах Диканя. І хоча удари Арнаутовіча та Алаба прийшлися повз ворота, але це були найгостріші моменти у стартові хвилини поєдинку.

Гол українці забили якось дуже просто. Коноплянка віідпасував на Алієва, який увійшов у штрафну і прострілив на ворота, де одинокий Мілевський підставив ногу, і м`яч з кількох метрів залетів у ворота Алмера. 100% провал захисту австрійців і вміння Мілевського відучувати пас Алієва. Шоправда, це був останній момент у цій грі, коли ця зв`язка спрацювала. По перерві обидва гравця були замінені.

Після забитого голу українці віддали ініціативу і вже моменти були в гостей. Небезпечно били знову Арнаутовіч та Алаба, але після удару першого врятував Дикань, а в другому моментів гравця "Баварії" підвела влучність. В української команди у першому таймі найкативнішими були Коноплянка та Ярмоленко, які в принципі і робили гру команди в нападі. Але на ще один гол синьо-жовті у першому таймі не напрацювали.

У заключній 45-хвилинці збірна України виглядала "ніяк". Це якщо одним словом. Був пропущений гол, вилучений Кучер, але порадували у кінцівці матчу, коли вирвали перемогу. Що стосується вилучення Кучера, то добре, що гравець пішов мститися Арнаутовічу за фол на Ракицькому. Результат же агресивності Кучера такий - вилученя. Єдине, що може занести Кучер до свого активу, що зумів трохи потриматися  за горло Арнаутовіча.

Грати ж у меншості українці стали краще і більш розкуто. Пропустили ж ми у своєму стилі. Обрізка в центрі поля, і Арнаутовіч забиває гол з під Кучера...

Але статистику матчів української збірної у Львові не зуміло зіпсувати ні вилучення, Кучера, ні гол у ворота Диканя. Вже в доданий арбітром час Гусєв у штрафній відпасував на Девіча, який майстерно поклав м`яч у кут воріт Австрії, змусивши стрибати по технічній зоні Олега Блохіна і весь стадіон "Арена-Львів". До закінчення гри був ще шанс забити в австрійців, але знову на лінії вдало зіграв Дикань.

До речі, статистика ударів по воротах в цій грі - 9-24 на користь гостей...

На 2011 рік спаринги для збірної України завершилися. Очевидно, що у 2012 році буде нова гра, а ось з новими футболістами, мабуть, що сюрпризів не буде. Блохін не любить експерементувати. Для коуча українців краще пустити в бій Ротаня чи Назаренка, які вистрілюють 1 раз на 20 ігор, ніж довірити місце новачку.

Коментарі ()