Українська правда

Віце-президент "Сталі": Щоб побачити справжнього Колліну, треба від нього відокремити Суркіса і Татуляна

Сергей Шемшученко — 15 листопада 2011, 09:43

За всього свого бажання та високої кваліфікації П’єрлуїджі Колліна не показує всього, на що здатний на посаді куратора суддівського корпусу України.

Про це заявив віце-президент ФК "Сталь" (Дніпродзержинськ) Микола Колючий, котрий дав інтерв'ю газеті "Знамя Дзержинки", пише клубна прес-служба.

"Колліна в своїх коментарях каже, що якщо гравець зіграв погано, то все одно тренер дає йому шанс в наступній грі зіграти добре. Або коли погано виступає команда, то тренеру дають шанс виправитися, налаштувати гру. При цьому гравець, тренер і вся команда недоотримують заробітну плату. Таким чином вони караються або взагалі з ними розлучаються", - почав він.

"А ось суддів, чомусь, крім Колліни, оцінювати і карати не має право ніхто. Право на оцінку футбольної гри мають одиниці, і в разі несправедливості до них не достукатися. Судді можуть помилятися. Вони теж люди. Але якщо помилятися, то в дві сторони. Але коли в одну, то це вже упереджено і навмисно", - вважає Колючий.

Він навів приклад, коли після поганого суддівства у грі з краматорським "Авангардом" "Сталь"надіслала диск з нарізками цього матчу з проханням дати оцінку суддівству, їй дорікнули та обізвали скандалістами.

"І наш клуб, і інші можуть підтвердити, що в суддівському корпусі є хороші судді, які вміють і можуть провести матч на високому рівні. Але є і судді-пройдисвіти. По іншому назвати їх не можна, бо вони у футболі випадкові люди і як потрапили в суддівський корпус - одному Богу відомо", - скаржиться він.

"Коли бачиш, як хлопчики віком не більше 24-25 років, які не працюють ніде, приїжджають на шикарних іномарках вартістю 30-40 тисяч доларів для обслуговування футбольних матчів в якості суддів, то розумієш, що добра від таких суддів чекати не доводиться", - продовжує Колючий.

"Додам до цього і проблему батьків і дітей. Чому у тата, у минулому хорошого судді, обов'язково повинен з'явитися і син-суддя? Незалежно від того, чи є у сина талант, або його не має", - наголошує він.

За словами Колючого, з корпоративних міркувань деякі судді починають гнобити команду-скаржниці, при цьому добре знають, що ПФЛ та Комітет арбітрів їх відмиють і прикриють.

"Інциденту з Колліною, як такого у нас і в помині не було. Свого часу на конференції ПФЛ було прийнято рішення про створення комісії з числа футбольних експертів, спеціалістів, які б розглядали внутрішні відносини між клубами, що виникають через неякісне суддівство", - згадує він.

"Колліну про завдання цієї комісії поінформували навмисне неправильно. Тому він і наїхав на Центральну Раду, сказавши, що таку комісію створювати не можна, мовляв це проти правил УЄФА, ФІФА. Комісію зарубали, щоб ніхто й близько не міг наблизитися до суддівства", - жаліється Колючий.

"Колліна - професіонал у своїй справі, шанована людина. Алев минулому хороший суддя, це не завжди хороший организатор в суддівському справі. Щоб побачити справжнього Колліну і оцінити його організаторські здібності, від нього необхідно (і якомога швидше) відокремити пана Суркіса та пана Татулян", - закликав він.

Колючий підбив підсумки думкою про те, що Колліна - порядна людина, яка щиро хоче допомогти нам, але, на жаль, перебуває в непростому оточенні, яке підносить йому інформацію у спотвореному вигляді.