Українська правда

"Динамо" та "Шахтар" кажуть, що з ними не говорили про Східноєвропейську лігу

Сергей Шемшученко — 18 листопада 2011, 15:12

Інформація про можливу участь грандів українського футболу в турнірі Східноєвропейської ліги стала несподіванкою для представників клубів.

Про це заявили газеті "Сегодня" президент "Динамо" Ігор Суркіс та генеральний секретар "Шахтаря" Олександр Черкасов.

"Ніяких контактів з нами з цього приводу не було - ні дзвінків, ні факсів, нічого. Запрошувати - це одне, але треба, щоб ще й у нас було бажання", - каже він.

"Потрібно дивитися терміни цих змагань. Якщо зимовий період, то можна обговорювати. А якщо це буде шкодити нашим виступам у своєму чемпіонаті, який з кожним роком стає все цікавіше, і на міжнародній арені, то "Динамо" це не потрібно", - вважає Суркіс.

"До того ж всі годинники треба звіряти з УЄФА - ми законослухняні і хочемо грати в єврокубках, в сумнівних змаганнях брати участь не будемо Мені здається, це, швидше, якийсь піар", - висловив припущення він.

Черкасов же взагалі заявив, що це можливість такого турніру - це якась фабрична самодіяльність.

"Ніякої інформацією по цій лізі ми не володіємо. Кажете, вони вже там створили свій пул і тепер вибирають, кого ще в нього запросити. Але так ніхто не робить", - дивується він.

"Спочатку на адресу клубів надсилаються конкретні пропозиції, потім проводиться низка спільних консультацій, все дуже довго і нудно обговорюється та узгоджується", - зазначив він.

"У своїх мріях можна створювати які завгодно ліги: південні, східні. Якщо серйозно, коли нам ще брати участь в якихось турнірах , якщо ми зараз по два матчі на тиждень часом проводимо!", - додав Черкасов.