Українська правда

Гамула: В Росії більше команд високого класу, в Україні - стадіонів

Сергей Шемшученко — 24 листопада 2011, 22:48

У кожної з першостей є свої аргументи в одвічній суперечці - чий же футбольний чемпіонат кращий, України чи Росії.

Про це заявив Ігор Гамула, котрий встиг попрацювати в обох турнірах, а нині тренує юнаків "Ростова".

"Не можна по 1-2 матчах порівнювати чемпіонати. Не так давно "Рубін" за всіма статтями обіграв київське "Динамо", "Зеніт" - "Шахтар". Як до цього поставитися?", - почав Гамула.

"Чи варто робити категоричні висновки про різницю у класі двох чемпіонатів, я не знаю. Можливо, так вийшло, що зараз "Рубін" сильніший за "Динамо", а "Зеніт" за "Шахтар". Може, не варто говорити про те, що український чемпіонат значно слабший за російський", - розмірковує він.

Він ствердно відповів на питання про те, що головна і серйозна перевага чемпіонату Росії у тому, що у них більше команд реально претендують на нагороди.

"У команд, що зараз в турнірній таблиці 1-8 місця, свій турнірі, а в тих, хто посідає 8-16 місця свої змагання. Команди із першої вісімки – хорошого рівня. "Кубань" підтягнулася, про трансфери "Анжі" усі чули, ця команда пристойно виглядає на футбольному полі", - нагадав він.

"Тому, погоджуюся, що в Росії більше, ніж в Україні, команд високого класу. В Україні, вважаю, "Динамо", "Шахтар", а особливо "Металіст", зараз дуже добре виглядають. "Дніпро" не програвав п’ять ігор, в останньому турі примудрився поступитися "Кривбасу", - продовжив тренер.

"Що мені подобається в Україні, так це кількість хороших стадіонів. У Львові відкрили сучасну арену, у Києві "Олімпійський" відреставрували. У Росії таких стадіонів не має. Але не за горами чемпіонат світу, який прийматиме Росія, це виправить ситуацію", - цитує Гамулу football24.ua.