Головне

Блохін: Ніколи такого календаря у збірної України не було

25.11.2011 16:55 578 0
Блохін: Ніколи такого календаря у збірної України не було

У вигляді календарю відбіркових ігор до ЧС-2014 збірна України з футболу отримала серйозне підгрунтя для вдалого виступу.

Такої думки дотримується тренер національної команди Олег Блохін, котрий провів прес-конференцію, присвячену узгодженню календаря, передає кореспондент "Чемпіона".

Про своє ставлення до календаря

Повністю ним, напевно, ніхто ніколи не може бути задоволений. Адже все залежить від того, як ми будемо грати. Але, в принципі, ми отримали навіть кращий варіант календаря, ніж самі розраховували.

Ідеального календаря бути не може. Наприклад, ми не хотіли грати у березні. Але якби не погодилися, все закінчилося б електронним жеребкуванням. Через дві години переговорів ми зайшли у глухий кут: молдованам і чорногорцям ніде було грати.

Про Сан-Марино

Найбільш активними у ході переговорів були представники Сан-Марино. Я ще до зустрічі говорив, що якась маленька країна обов'язково щось вигадає. Ось, у підсумку, представники Сан-Марино і тасували все підряд на цій зустрічі. Чи то вони туристичний сезон планували, чи були якісь інші причини для такої активності.

Про побажання до жеребкування

Найбільше не хотілося отримати спарені матчі з двома головними суперниками по групі. Наприклад, з Англією та Чорногорією, або з Англією та Польщею. Поляки залишилися задоволені календарем, хоча й проведуть останнні матчі відбору на виїзді з непростими суперниками. Чому вони при цьому залишилися задоволені, я не знаю. Це треба у них запитувати.

Пам'ятаю, як ми у Києві засідали за календарем протягом 8-ми годин. Практично цілий день! Зараз же був переконаний, що ми до вечора обов'язково закінчимо переговори. Реально ж засідали години дві.

Про хід переговорів

Ситуація була зрозуміла спочатку: переговори йдуть між представниками шести збірних, кожна з яких хоче отримати ідеальний календар. У підсумку був момент, коли дві гри просто нікуди було вставити. Чомусь ніхто не хотів грати у червні. При цьому Чорногорія відмовилася грати з нами 11-го червня, наполягали саме на 7-му числі. Чому - не знаю. Ну, сьомого, так сьомого.

На початку переговорного процесу активні були поляки і чорногорці. Десь через півгодини я зрозумів, що треба зробити паузу, і десь протягом наступної години ми взагалі не виступали з пропозиціями. Ось, напевно, і почекали. Пауза, іноді, грає якусь роль. Оскільки у підсумку, вважаю, збірна Україна отримала нормальний календар.

Плюси та мінуси

7-го вересня ми грати не будемо, тобто будемо мати цілий тиждень на підготовку до матчу з Англією, запланований на 10-е вересня. Спочатку у сітці календаря був матч на 7-е вересня, але потім ми цю гру змістили на іншу дату.

Друге, чим я задоволений - протягом усього відбірного циклу немає жодних спарений матчів, коли ми б змушені були проводити два поспіль поєдинки з головними конкурентами.

У фінальному відрізку календаря ми проводимо три поспіль домашні матчі, а закінчуємо на виїзді із Сан-Марино. Ніколи такого календаря у збірної України не було.

Мінус, напевно, у тому, що нам доведеться грати у березні. Не найкращий період, щоб проводити офіційні поєдинки. Але, повторюся, у будь-якому випадку все буде залежати від того, як ми будемо грати.

Про товариські матчі

У нас заплановано два матчі - з Естонією й Австрією. Поки все. Може, зіграємо ще пару матчів зі слабшими суперниками - навіть не зі збірними, а якимись аматорськими командами - щоб все-таки не просто тренуватися.

Варіанту гри з Росією немає. Ми його навіть не розглядали. Знаю, що поляки хочуть грати товариський матч з португальцями. Але раптом вони потраплять в одну групу Євро-2012? Відразу ж почнуться якісь перестановки.

Про жереб фінальної частини Євро-2012

Побажань немає. Абсолютно. Приїжджають найкращі європейські збірні. Чого б ми там не хотіли, яка група буде, у такій і доведеться грати. Так що ніяких переваг у мене немає. Інтуїція? Підказує, що треба у ліжко швидше лягти, бо я застуджений. А за складом групи інтуїція мені нічого не підказує.

Про "Шахтар" та збірну

Не думаю, що виліт "Шахтаря" з єврокубків так вже сильно позначиться на готовності "збірників" цієї команди. Інша справа, що багато футболістів донеччан не грають. Важко визначити, кого з них треба брати у збірну.

Сьогодні грають одні, завтра - інші. Футболіст без ігрової практики - це ще гірше, ніж футболіст без міжнародного досвіду. І я знаю, що багато хлопців хочуть піти в оренду, щоб тільки грати, а не просиджувати на лаві запасних.

Про доньку

Ви помиляєтеся, якщо думаєте, що я проштовхую її проект. Я можу підказати, на яких людей треба вийти, хто займається тими чи іншими питаннями. Але впритул цієї теми я не торкаюся - це особиста справа дочки. Але як батькові мені, звичайно, було б дуже приємно, щоб саме цей гімн звучав на Євро-2012.

Можу бути необ'єктивним, адже все-таки є батьком, і завжди радію, коли моя донька щось робить. У цьому питанні краще звертатися до компетентних людей. Є достатньо фахівців. Особисто мені гімн сподобався.

Про перспективи

Я вже дав завдання своїм помічникам збирати інформацію про всіх наших суперників по відбірковій групі. Спаринг-партнери на час після Євро? Поки ми про це не говорили. Ну і потім, ви самі розумієте, що зовсім невідомо, хто буде головним тренером збірної України після Євро-2012.

Раптом, буде інший наставник - ось йому тоді і будете такі питання ставити. Ну а Блохін буде крайнім, що склав такий календар. Адже дійсно, складаємо календар ми, а хто буде тренером - не ясно, - зазначив Олег Володимирович.

Коментарі ()