Головне

Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Шахтар" 0:5. Подарунок Димінському. ВІДЕО

28.11.2011 10:05 1300 0
Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Шахтар" 0:5. Подарунок Димінському. ВІДЕО

Петро Петрович Диминський не таким уявляв свій 57-й день народження. Але, якщо розібратися, то крупна поразка від "Шахтаря" навіть на своєму полі - не така вже й несподіванка. Так, можна було програти не в п'ять голів, але це вже деталі.

"Шахтар" був заведений після критики, котру отримав звідусюд, а головне - від власного тренера. І якщо українським футболістам команди з Донецька не звикати до того, що їхні помилки Луческу перерахує навіть, якщо його розбудити о третій ночі, то бразильці у такій ситуації чи не вперше. Якщо вже тренер наводить їм у приклад характер Матузалема, про якого у клубі воліють не згадувати, то справа серйозна.

Таким чином у гравців атаки "Шахтаря" перед матчем була особлива мотивація. Якщо накласти цю обставину на відсутність ключового гравця "Карпат" Федецького, ненайкращі кондиції Ощипка, остаточний розрив стосунків з Кузнєцовим, то стає зрозуміло, що варіантів контргри у львів'ян було небагато.

Вони кинулися на ворота "Шахтаря" зі стартовим свистком, провели пару непоганих атак, але успіху не досягли і знітилися. А точніше буде сказати, отямився "Шахтар". "Чорно-помаранчеві" налагодили гру в центрі поля, де дуже корисним був Мхітарян і почали облогу воріт Тлумака.

Тиск зростав, і без помилок постійно обходитися не могло. Фактично до голу призвела чи не перша атака донеччан, коли суперники провалилися в центрі захисту. Селезньов вибіг сам-на-сам, втікав від Тлумака, і голкіпер завалив форварда. 100-відсотковий пенальті був впевнено реалізований Костою.

Після цього у "Карпат" фактично зникла думка в атаці, будь-які спроби підійти поближче до воріт суперника завершувалися вже на другій-третій передачі. Перехоплення, фірмовий вибух у вигляді передачі на одного з спринтерів-інсайдів - і все, шукайте вітру в поле.

Рахунок мав збільшуватися ще до перерви. Як Мхітарян не влучив у порожні ворота після передачі Вілліана не зрозумів, напевне, й він сам. Поперечину міг зламати! Було кілька пострілів Кости і Селезньова, а перед самою перервою тонкий пас Фернандіньо знайшов Мхітаряна в карному майданчику "Карпат". Генріх повів себе альтруїстично і відкотив Селезньову. Той, звісно, забив, але суддя помилився, вирішивши, що був офсайд.

Втім, і Мхітарян, і Селезньов своє взяли у другій половині зустрічі. Генріх для початку не реалізував ще один супермомент - його постріл у дотик з кількох метрів дивом відбив Тлумак. Згодом останній шанс щось змінити мали "Карпати", але постріл Лукаса спочатку заблокував Срна, а добивання витягнув Рибка.

А потім судді вирішили ставити ще один пенальті. Кучеров після гри заявив, що нічого там не було і його команду "вбили". Але, даруйте, м'яч влучив у лікоть Мілошевічу. Сказати, що рука серба була у "природній" позиції дуже важко. От і виходить, що все справедливо, як би не було гірко від цього тренеру.

Пенальті забив Фернандіньо, а далі захист "Карпат" просто розвалився, як будинок з карт. Протягом наступних двадцяти хвилин гості робили що заманеться. Селезньов двічі чітко реалізував свої моменти, змусивши ще раз замислитися над причиною довіри Луческу до Адріано. Згодом Мхітарян забив дуже красивий гол і перекреслив всі свої невдачі в цій грі.

Після цього "гірники" фактично припинили грати в атаці. Що стало першопричиною - сплеск активності "Карпат", чи бажання поберегти ноги - важко сказати, але "біло-зелені" навіть мали пару шансів забити. Спочатку Худоб'як міг віддавати на абсолютно вільного партнера, що стояв у кількох метрах від воріт, але вирішив виконати складний удар з льоту і прогадав. А потім Гурулі, котрого ніхто не встигав накрити, не зумів влучити як слід по м'ячу після флангової передачі.

Таким чином перевірка на найвищому рівні показала, що чутки про відродження "Карпат" дещо перебільшені. Мрії про диво у вигляді виходу в єврокубки цього сезону слід забути. Принаймні, поки не буде відчутного кадрового посилення, адже тріо Кузнєцов-Худоб'як-Федецький, котре так сподобалося у перших матчах Кучерова, вже нема. А от чому в команди нема гідного резерву президент, котрому зіпсували настрій, має запитувати не в Кучерова, а в Дедидшина з Йовічевічем.

"Шахтар" же... А що "Шахтар"? Те, що ця команді за хорошого настрою гравців здатна розгромити будь-кого в Україні, не новина. І ось тут президент клубу має запитати в тренера, чому існує така залежність, котру мав би замінити професіоналізм. І помріяти - от якби ці голи, та й у ворота АПОЕЛа з "Зенітом"...

Коментарі ()