Українська правда

Прем'єр-ліга. "Оболонь" - "Динамо" 0:1. Коли ліньки вигравати допомагає рикошет. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 26 листопада 2011, 11:51

Київське "Динамо" без особливих проблем хоча і на нервах в останні хвилини, отримало перемогу у матчі 18 туру чемпіонату України з "Оболонню". Київське "дербі", коли грають "Динамо", "Арсенал" чи "Оболонь", поняття трохи нівельоване. Інколи бувають несподіванки на кшталт минулорічної перемоги "пивоварів" над динамівцями, але, це поодинокі випадки.

По настрою гравців "Динамо" вже з перших хвилин було помітно, що гризти землю у цій грі вони не будуть, а спробують виграти малою кров`ю. Воно можливо і так, але якби не кілька сейвів Олександра Шовковського, то мали б кияни проблеми.

Хоча те ж саме стосується і реалізації моментів гравцями київського "Динамо". Воротар Березовський - це номер 1 у команді "Оболонь" в цій грі. Березовський тягнув усе, що летіло у бік його воріт. Не виключено, що він би взяв на 19 хвилині і удар Ярмоленка, якби не такий прикрий рикошет від власного захисника.

Після забитого голу динамівцями, розпочалася гра, коли хтось не вже не сильно й хоче, а хтось на більше не здатен. Моментами "Оболонь" грала першим номером, їй вдавалася швидкі контратаки, але на завершальній стадії атаки не вистачало чи майстерності, чи м`яч знаходив у воротах Шовковського, який вже не в першій грі рятує свою команду від проблем.

Очевидно, що в "Динамо" нині найголовніше завдання - це Ліга Європи та виїзд на гру зі "Сток Сіті". Усі думки про цей матч. Але очевидно й інше, що будь гравці "Оболоні" трохи вдачливіші, то "Динамо" мало усі шанси втратити очки в цій зустрічі. Причому, це не настільки сильно зіграла "Оболонь",а дуже вольготно почувалися на полі підопічні Юрія Сьоміна, які не хотіли втрачати сил на гру з аутйсадером, що вже думає про перехід до Першої ліги.

"Динамо" ж варто задуматися про залишок матчів у цьому році. З такою реалізацією і бажанням грати, не то що "Сток Сіті" не обіграти, але й у матчі з донецьким "Металургом" та "Карпатами" виникнутть величезні проблеми.

Чому з 20 ударів Гармаша лише один летить у бік воріт? Чому Алієв з Ярмоленком грають лише тоді, коли в них є настрій і це не субота? Чому помилки в захисті Бетао, Алмейди та Вукоєвича повторюються з гри в гру, а висновків жодних? Це лише кілька запитань до Юрія Сьоміна по грі його команди.