Українська правда

Майно Едуардо арештували в Хорватії

Сергей Шемшученко — 26 листопада 2011, 11:49

Загребський будинок нападника донецького "Шахтаря" і збірної Хорватії Едуардо да Сілви був заарештований судовими приставами, а рахунки футболіста заморожені, повідомляє Газета.Ru з посиланням на Sportske Novosti.

Раніше віце-президент загребського "Динамо" Здравко Маміч вимагав в Едуардо, що виступав в загребській команді в 1998-2007 роках, через суд виплатити близько €1 млн. за контрактом, укладеним між ним і футболістом в 2001 році.

Згідно з цим контрактом, Маміч вклав деяку суму в розвиток юного футболіста, що приїхав з Бразилії, і розраховував отримати виплати у разі успішних виступів гравця. Сам Едуардо в листопаді 2010 року заявив, що підписував контракт, не знаючи хорватської мови досить добре, тому погодився на лихварські і "рабські" умови.

"Якщо з будь-якої причини іноземний гравець відмовляється дотримуватися цієї угоди, то сторони погоджуються, що спонсори гравця мають право на негайне примусове вилучення його власності", - прописано в контракті 2001 року.

Після того, як Маріо Маміч, син віце-президента "Динамо" клопотав до суду про виконання договору, впродовж п'яти днів було прийнято рішення про арешт будинку і автомобіля Едуардо, а також його рахунків в банку.