Головне

Ліга Європи. "Металіст" - "Аустрія" 4:1. Без питань - у євровесну

30.11.2011 21:50 1848 0
Ліга Європи. "Металіст" - "Аустрія" 4:1. Без питань - у євровесну

Неважко було підрахувати, що перемога над "Аустрією" виведе "Металіст" у плей-офф Ліги Європи з першого місця. Це розуміли і тренери, і футболісти. Перемога в останньому поєдинку єврокубку на власному майданчику дозволяла харків'янам спокійно готуватися до ігор у чемпіонаті, які залишилися до зимового міжсезоння. А в Алкмарі у шостому турі можна було виставити і третій склад. Хоча це, звичайно, жарт, адже не личить такій команді, як "Металіст", просто "зливати" виїзд.

Однак і австрійці були налаштовані по-бойовому. Наставник команди навіть заявив, що у його підопічних "хороші шанси для здобуття сприятливого результату". В принципі, така репліка була правильною, адже вовків боятися - до лісу не ходити. Та все ж було відчуття, що "Аустрії" буде дуже важко здобути хоча б очко на ОСК "Металіст". Особливо, якщо врахувати останні результати "синьо-жовтих", які чи не вперше надзвичайно серйозно розраховують нав'язати боротьбу "Шахтарю" та "Динамо" у чемпіонаті.

Не здобули австрійці й очка. "Металіст" не дав їм навіть маленького натяку на успішний підсумок. Ні, можна пригадати проміжок часу від 19-ої до 39-ої хвилини. У ці хвилини команди грали унічию, особливо не поспішаючи в атаку. Та все ж не варто забувати, як саме забили гості. Мадер, таке враження, навмання бив. А, як виявилося, спіймав Дішленковіча на помилці. Останній занадто далеко вийшов з воріт, і м'яч залетів майже у шістку з метрів тридцяти.

Який би там рахунок не горів на табло у Харкові, а у невиграш "Металіста" чомусь не вірилося. Зарядив команду Тайсон, який з перших хвилин почав з'їдати своїх суперників, створюючи партнерам хороші шанси на взяття воріт. Та записати своє прізвище (чи як там у бразильців з цими іменами) Барселлос Фреда не зумів. Під час першого голу Девічу асистував Соса, а потім уже сам Марко записав гол+пас, віддавши точну передачу на Едмара.

Хотілося було пригадати ще небезпечні моменти, які створили гості. Проте не вдалося... І було в "Аустрії" п'ять ударів у ствір воріт, але назвати хоча б один із них осоливо небезпечним - не можна. "Металіст" же за рахунок габаритів Папа довів рахунок до зовсім безпечного. Після цього австрійці почали провокувати супреників. Ті кілька разів піддалися, але потім Маркевичу вдалося заспокоїти своїх підопічних.

На останній хвилині харків'яни довели рахунок до розгромного, після чого посміхнувся і сам Олександр Ярославський. Президент "синьо-жовтих" зрозумів, що єврокубкова весна нікуди не подінеться. "Металіст" заздалегідь посів перше місце, і тепер буде мати перевагу під час жеребкування 1/16 фіналу. "Аустрія" ще сподівається на продовження боротьби у Лізі Європи. Для цього їм потрібно здолати "Мальме", а також, щоб "Металіст" переміг на виїзді "АЗ"...

Коментарі ()