Українська правда

Самбіст і борець на скриню футбола

Сергей Шемшученко — 28 листопада 2011, 22:46

Що я вам скажу, дорога редакція та дорогі читачі. Нічого в українському футболі найближчим часом не зміниться. Власниками клубів залишаються ті ж самі олігархи, а у футбол продовжують грати Мілевські та Селезньови. Футбол наш - це найтаємничіша каста людей, які навіть мають нахабність приховувати свої мільйонні податки від нашої доблесної податкової.

Керівниками гри "soccer" залишаються люди, які далекі від того ж футболу. Можливо, що вони всі уболівальники, і, можливо, вміли заробляти чи тирили гроші, але то було раніше...

Ні, ну дід Микита Тануйоговбісатойфутбол із села Футбольна дрімота, також ще той фан, але у керівники українського футболу чомусь не поспішає. Хоча міг би сунутися таки на вибори, наприклад, президента Прем'єр-ліги від команди "На сміх курам наш футбол". Але у нього автобіографія не така. За далеких часів він сантехнікою древнього міста Києва не торгував, депутатом ніколи не був, і бандитську біографію теж не має.

Дід Микита хіба що очолював місцевий осередок вболівальників на лавці під найвищою березою мальовничого українського села, де футбол по телеканалах "2+2" та "Футбол" бачив лише троюрідний онук діда Микити по лінії бабці Орисі, котрий мешкає у Канаді.

А в "еліті" українського футболу все не так. Покерувати українським футболом хочуть усі. Ось уже на носі вибори президента Прем'єр-ліги. Як виявилося, на цю посаду у нас лише два гідні кандидати - так вважають у клубах Прем'єр-ліги.

Перший з них - Віталій Данілов, який є нинішнім очільником Прем'єр-ліги. Ще один претедент на це крісло - Андрій Курганський із запорізького "Металурга", де він в.о президента.

Обидва кандидати мають дещо спільне. Буремну молодість у 90-ті і таку ж "темну" біографію. Данілов - майстер спорту СРСР з вільної боротьби, а Курганський - майстер спорту СРСР із самбо. Ось такий собі наступ "силовиків" на футбол.

Але радіти про зміни не варто. Можу вас запевнити, в українській Прем'єр-лізі нічого не зміниться. Як були скандали, так вони і залишаться, як не було єдності, так вона і не з'явиться. А те, що Данілов висунутий від "Іллічівця", а Курганський від "Карпат", то це дежавю у 2004 рік. Щось на кшталт Схід проти Заходу.

Вибори між Курганським і Даніловим, це такий собі фінт від кураторів зверху. Данілов влаштовує групу власників, які проти Суркісів, а у групи проти Данілова, немає відповідної кількості голосів, щоб змінити владу в українській Прем'єр-лізі.

День 9 грудня перетвориться на такий собі фарс виборів без вибору. Прогноз такий: перемога Данілова у 4-6 голосів. Щоправда, існує ще один варіант форс-мажору у залік Курганського. В останній момент до групи проти Данілова приплюсуться голоси ще кількох клубів з "коаліції донецьких". Цьому може посприяти власник "Металіста" Олександр Ярославський, для якого Данілов не менший подразник, ніж Григорій Суркіс ще півроку тому.

Збирався був подати заявку на участь у виборах президент ПФЛ Мілетій Бальчос, але зняв свою кандидатуру. Гучно заявив, що буде змагатися за посаду президента УПЛ Юрій Кіндзерський, але кудись зник.

В цілому варіантів багато, а результат один і той же - футбол в Україні знову програє.

P.S, Свого часу був не проти поборотися за посаду президента Прем'єр-ліги володар "Золотого м'яча" Ігор Бєланов, але після зустрічей з "гуру" українського футболу, він такий інтерес втратив.