Українська правда

Суркіс не хоче бачити Росію в суперниках України

Сергей Шемшученко — 2 грудня 2011, 14:46

Футбол буде відсунуто на другий план у випадку, якщо збірні Росії та України перетнуться на Євро-2012.

Таку думку висловив президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, відповідаючи на питання після прес-конференції на "Олімпійському".

"У цьому випадку на перший план вийде політика, а не спорт. Хочу, щоб ми зустрілися як мінімум у чвертьфіналі або півфіналі, а ще краще - у фіналі. І нехай переможе найсильніший", - побажав він.

"Спорт в цілому і футбол зокрема - таке глобальне явище, що люди, які розмовляють однією мовою, що народилися на спільній території, яка називалася Радянським Союзом, не скоро забудуть колишнє протистояння", - продовжив Суркіс.

"Повинні змінитися два-три-чотири покоління, щоб в історичній пам'яті стерлися битви київського "Динамо" зі "Спартаком", фінальні матчі Кубка країни, в яких перемагала не московська команда, а "Шахтар" або "Карпати", - вважає він.

За словами Суркіса, київське "Динамо" вперше взяло золоті медалі в 1961 році завдяки тому, що під патронатом члена Політбюро ЦК КПРС Щербицького була створена команда, що зуміла зробити пролом в залізобетонній стіні московських клубів, пише "Спорт-Экспресс".