Українська правда

Ахметов: Навіть ті клуби, які голосували проти Данілова, з повагою поставилися до його роботи

Сергей Шемшученко — 10 грудня 2011, 13:25

Президент донецького "Шахтаря" Рінат Ахметов голосував за кандидатуру Віталія Данілова на виборах президента прем'єр-ліги.

Про це він розповів після закінчення зборів об'єднання.

"9 проголосували за Данілова, семеро свої голоси віддали Курганському. Мені здається це чудовий результат для обох кандидатів. Я голосував за Данілова. Я задоволений його роботою", - зізнався він.

"За великим рахунком, навіть ті клуби, які голосували проти Данілова з повагою поставилися до його роботи. Вони про це публічно сказали. Ми проаналізували пройдений шлях і всі залишилися задоволені", - зазначив він.

"Поговорили про те що турбує кожен клуб та кожного вболівальника. Додам, що ми спілкувалися у вузькому колі і я не знаю, що можна говорити, а що ні. У принципі, великих таємниць там немає. Ми дійсно говорили про суддівство, обговорювали інші проблеми. Зробимо наступні кроки у майбутнє", - пообіцяв він.

За словами Ахметова, думка Коломойського, що половину суддів прем'єр-ліги потрібно розігнати була висловлена на емоціях.

"Щоб це зробити потрібно знайти їм заміну. Рівень суддівства має вийти на новий якісний рівень. Як цього досягти? Це дискусія не одного дня". - переконаний він.

"Суддівська проблема торкається всіх. У "Шахтаря" немає ніяких преференцій. В матчі з "Карпатами" ми забили чистий гол, який не зарахували, а львів'яни ображаються, що їм поставили два пенальті. У грі з донецьким "Металургом" ми забиваємо чистий гол, його не зараховують. Боковий суддя помилився. Помиляються всюди. Ми говоримо про рівні правила гри для всіх. Це головне", - підкреслив Ахметов.

"Також привітали "Металіст". Це єдина українська команда, яка вийшла у євровесну. Там не буде "Шахтаря" та "Динамо". Це вперше. Востаннє ми вилітали з єврокубків так рано після програшу "Бенфіці", а так ми завжди забезпечували собі єврокубкову весну. Це дуже болючий удар для нашого клубу та вболівальників. Хоча з АПОЕЛем команда показала гідну гру", - наводить словами чільника "Шахтаря" gazeta.ua.