Головне

Ліга Європи. АЗ - Металіст 1:1. Команда Маркевича йде без поразок

16.12.2011 00:57 1202 0
Ліга Європи. АЗ - Металіст 1:1. Команда Маркевича йде без поразок

Харківський "Металіст" та алкмаарський АЗ розписали нічию, яка влатувала обидві команди. Український клуб не втратив обличчя навіть напіврезервним складом, а нідерландський досяг мети у вигляді виходу до плей-офф. Звинувачувати команди не хочеться, результат став закономірним підсумком зустрічі.

Передматчева ситуація для українців була цілком зрозумілою. Мирон Маркевич надав відпустку лідерам атаки своєї команди і виставив на гру склад, в котрому креатив був покладений на Девіча та Бланко, а у запасі знайшлося місце одразу для двох голкіперів. Бажання поберегти своїх лідерів та перевірити резерв "Металіста" перед можливою зимовою чисткою зрозуміле, чом би й ні.

Щодо АЗ, то йому головне було не програти, але бажано було стежити за паралельним матчем, де "Аустрія" виглядала фаворитом у протистоянні з "Мальме". Тому клуб з країни тюльпанів виставив бойовий склад та з перших хвилин побіг вперед, чим і займався більшу частину зустрічі.

Дуже сподобалася гра двох хавбеків - правофлангового Беренса та центрального Ельма. Перший переграв на своєму фланзі і Пшеничних, і Романчука, чимало рейдів Роя закінчувалися гострим прострілом чи спробою удару. Не дивно, що саме він став автором гольової передачі. Щодо Ельма, то в хлопця все гаразд з ударом, причому з обох ніг, кілька його пострілів були дуже красивими, але Горяїнов був напоготові, а одного разу виручила поперечина.

Враховуючи, що доволі активним були й лівий хавбек Гудмундссон, і його помічник Поульсен, АЗ цілком міг розраховувати на перемогу. Однак головна ударна зброя команди американець Алтідор був надійно прикритий Торсієльєрі та Гуйе, і вирвався з-під опіки лише в парі епізодів, а наприкінці гри відверто вийшов з себе і запам'ятався хамством, намагаючись травмувати і аргентинця, і сенегальця.

Щодо "Металіста", то, проваливши перші півгодини, команда трохи оговталася у заключній третині першого тайму. І хоча злагодженої гри в атаці продемонстровано не було, але один зі спалахів активності дозволив заробити кутовий, після розіграшу якого Девічу вдалося влучити у ворота. Був ще епізод, коли Валяєв вибігав сам-на-сам, проте воротар вчасно кинувся в ноги Сергію. Ну, і в другому таймі Будник, що з'явився на заміну, тонким пасом вивів Вільягру та Девіча на ворота суперника, але пас захисника на Марко перехопили в останній момент.

АЗ швидко зрівняв рахунок після чудової комбінації в кілька швидких пасів. Після того, як нідерландці розвели з центра поля і до удару Махера під поперечину гості не торкнулися м'яча. Надалі ж картина йшла за тим самим сценарієм, АЗ атакує, "Металіст" відбивається, при чому алкмаарці були все більш обережними ближче до завершення матчу. У останні хвилин 10 гра фактично зупинилася - все влаштовувало всіх, а додадні хвилини АЗ вбивав час, під свист трибун відпрацьовуючи передачі на власній половині поля.

Гра залишила враження з розряду "одна команда не могла, інша не бажала". Хоча "Металіст" заслужив право на цю маленьку "слабкість" попередніми матчами в групі. І те, що команда подумки була у відпустці, в яку вже вирушили південноамериканці, було помітно. Але результат залишиться, а він все ж був цілком позитивним. Те ж саме мають думати і гравці АЗ. Все одно команди будуть оцінювати по виступах у весняній частині сезону, чи не так?

Коментарі ()