Українська правда

Денисов: Рейтинг "Шахтаря" вдвічі вищий від "Динамо"

Сергей Шемшученко — 28 грудня 2011, 16:49

Донецький "Шахтар" все ще залишається найбільш популярним клубом України, а трансляції першості України цікавіші глядачам за будь-який іноземний чемпіонат.

Про це у розмові з представниками прес-служби "гірників" заявив директор телеканалу "Футбол" Олександр Денисов.

"Рейтинги показують, що "Шахтар" – номер один в українському чемпіонаті за всіма показниками, не лише за телевізійними. Так, донеччани невдало виступили в нинішній єврокубковій осені. Але якщо порівнювати дані з виступом того ж київського "Динамо", то показники трансляцій за участю "гірників" удвічі вищі", - розповів він.

"Це говорить про те, що "Шахтар" дивляться і переживають за нього до останньої хвилини, яким би чином матч не складався. А якщо взяти соціальну складову, то клуб йде правильним шляхом і робить великі кроки щодо підростаючого покоління. От, наприклад, пам'ятаєте, скільки було розмов: "Чому на 75-річчі співає Ріанна, а не Басков або ж Градський?" Усе дуже просто: така музика подобається молоді, і це дуже грамотний крок – звернути увагу на футбол тих людей, які ще його відкриватимуть для себе", - вважає він.

За словами Денисова, навіть він, живучи в столиці, дуже часто зустрічає людей у футболках "Шахтаря" і навіть забуває, що перебуває в Києві.

"Який із матчів зібрав перед екранами найбільшу кількість уболівальників? Це, звичайно, матчі Ліги Чемпіонів проти "Роми" й "Барселони". Також рекордними за кількістю телеглядачів були й ігри з "Динамо", - каже він.

"Порівняти ці рейтинги з трансляціями провідних європейських ліг? Тут немає що порівнювати. Жодна зарубіжна ліга не зрівняється за цікавістю з українською Прем'єр-лігою. Так чи інакше, люди можуть любити "Манчестер" або "Ювентус", проте найвищі рейтинги демонструють матчі внутрішнього чемпіонату або виступи "Шахтаря" в Лізі Чемпіонів", - підкреслив медійник.

"За тими показниками, про які я говорив раніше, "гірники" демонструють, що є найпопулярнішою командою на сьогодні. Але я б не брав у розрахунок саме 2011 рік, по суті, це діяльність клубу в усіх напрямах протягом останніх десяти років: і робота з уболівальниками, і позиціонування бренду. Природно, нічого цього не було б, якби команда не завоювала стільки титулів, скільки за останні сім років із Мірчею Луческу. Усі ці речі взаємопов'язані", - переконаний він.

Також він прокоментував ситуацію з трансляціями футболу на каналі "Україна", де буде показно матчі Євро-2012.

"Ми розуміємо, що таке канал "Футбол", і добре знаємо його аудиторію, вона дещо відрізняється від аудиторії ТРК "Україна", через те що це спеціалізований канал для людей, які люблять футбол. Канал "Україна", своєю чергою, має національний статус, відповідно й працює на ширший контингент, який включає не лише завзятих уболівальників. Тому, окрім безпосередньо трансляцій матчів, я зараз готую велике шоу, яке виходитиме в ефір після кожного ігрового дня й представлятиме аналітику, обговорення найцікавіших моментів, якусь розважальну частину", - повідомив він.

"Щодо каналу "Україна", в нього тільки 50% прав на трансляцію, друга половина в "Першого національного". Відповідно, що та як показувати, вирішуватиме кожен канал. У "Футбола" є права на весь турнір, природно, це будуть прямі трансляції, але в якій формі – ще належить вирішити. Поки це все в розробці, не хотілося б розкривати всі секрети", - резюмував Денисов.