Українська правда

Сайт "Шахтаря" почав мовлення португальською

Сергей Шемшученко — 28 грудня 2011, 16:58

Офіційний сайт "Шахтаря" до російської, української й англійської версій додав ще й португальську: цей крок сприятиме популяризації клубу на дуже важливому для нього ринку.

Як пише клубна прес-служба, вибір зумовлений величезному інтересу до "гірників" в Бразилії, звідки походить більшість лідерів команди.

"Ми помітили часті заходи на наш веб-сайт із Бразилії. Але є проблема. Проаналізувавши ці візити, ми помітили, що люди заходять, але не залишаються й більше не повертаються". - каже виконавчий директор клубу зі стратегії, комерції й маркетингу Джо Палмер

"Природно, причина цього – мовний бар'єр. На жаль, у Бразилії не дуже поширена міжнародна англійська мова, тим більше російська. Безумовно, португальська версія нашого сайту посприяє популярності й самих гравців", - впевнений він.

"Бразилія – густонаселена країна. І на сьогодні це найбільша у світі держава із зареєстрованими користувачами соціальних мереж, величезний спонсорський і медіаринок. Але найголовніше, Бразилія, напевно, найбільш футбольна країна. Основний контент буде однаковим. Але, швидше за все, ми переводитимемо не всі новини, а тільки ті, які цікаві для Бразилії", - пообіцяв він.

Усього ж до теперішнього моменту в оранжево-чорних футболках виходили 16 бразильських гравців. Вони забили в матчах за "Шахтар" у різних турнірах більш ніж 350 м'ячів. Мабуть, найбільш пам'ятним із них є гол у виконанні Жадсона у фіналі Кубка УЄФА 2009 року, який приніс "гірникам" завоювання почесного трофея.