Українська правда

Ігор Суркіс: Хачеріді ніхто з команди не "виживає"

Сергей Шемшученко — 28 грудня 2011, 18:42

Захисник київського "Динамо" Євген Хачеріді отримує черговий шанс змінити своє ставлення до роботи та привести свою поведінку у відповідність до звання футболіста столичного клубу.

Про це прес-службі "динамівців" заявив президент клубу Ігор Суркіс.

"Хачеріді з команди ніхто не "виживає", у нього контракт із "Динамо". Якщо оцінка даного вчинку з боку президента клубу, головного тренера, хлопців по команді викликає у Хачеріді реакцію, це добре. Це значить, що він уже щось зрозумів". - вірить президент.

"Хачеріді, безумовно, талановитий футболіст і він має зробити все, щоб його емоції служили на благо "Динамо". Поки, на жаль, вони служать на шкоду. Якщо у нього є інші ідеї, не пов’язані з нашою командою, у мене має лежати на столі пропозиція, яка відповідає його футбольним якостям. І тоді ці проблеми ляжуть на плечі іншого клубу. Ми не виключаємо й такого розвитку подій, силою втримувати нікого не будемо", - нагадав Суркіс.

На його думку, Хачеріді має зрозуміти, що він неприпустимо повівся по відношенню до всього колективу, а не чільника клубу особисто.

"Колектив у кожному матчі працює на перемогу. Женя намагається виправдатися, мовляв, ми все одно не вийшли б із групи. Але він не дивиться на кілька кроків уперед. Зокрема, в наступному єврокубковому циклі він буде дискваліфікований. На який термін, поняття не маємо. Можливо на одну гру, можливо на три, а можливо й на п’ять", - каже Суркіс.

"Таким чином, він підвів команду не лише в конкретній грі, а й у тривалому циклі. Гадаю, він подумав над своїм вчинком. За його інтерв’ю помітно, що він уже щось зрозумів. Нам не потрібні його сльози. Нам потрібно зрозуміти: він усвідомив всю провину й наслідки свого вчинку, чи ні", - продовжує Ігор Михайлович.

"Адже граючи на футбольному полі, в колективі, потрібно поводитися абсолютно по-іншому. Хачеріді хороший футболіст, а ось над своїм характером потрібно працювати. Якщо він буде дотримуватися загальноприйнятих на футбольному полі правил поведінки, інші санкції, крім жорсткого штрафу збоку клубу, на нього поширюватися не будуть", - закінчив він.

Також Суркіс на питання яка сума штрафу чекає на Хачеріді відповів, що дуже велика, і він гадає, що вона буде рекордною для гравців "Динамо".