Головне

Прем'єр-ліга. "Ворскла" - "Карпати". Полтава та Львів знову без перемоги. ВІДЕО

04.12.2011 17:41 770 0
Прем'єр-ліга. "Ворскла" - "Карпати". Полтава та Львів знову без перемоги. ВІДЕО

Так уже вийшло, що зустріч "Ворскла" - "Карпати" можна було назвати матчем невдах нинішнього чемпіонату. У львів'ян після хорошого минулого єврокубкового сезону на старті взагалі нічого не клеїлося. Чи то втома була, чи то гравці впіймали зірочку, але Кононов так нічого і не зумів виправити. Як порядна людина Олег Георгійович не міг залишитися працювати далі...

Відставка особливо ситуацію не змінила. За п'ять матчів під керівництвом Павла Кучерова "Карпати" здобули одну перемогу (над "Іллічівцем") і двічі зіграли внічию (на виїзді з "Кривбасом" і "Чорноморцем"). Водночас домашні поразки були досить болючими - від "Дніпра", з якими ще рік тому львів'яни грали на одному рівні, та "Шахтаря". Пояснити програш "гірникам" 0:5 взагалі майже неможливо!

Щодо "Ворскли", то перша частина сезону вийшла для них чудовою. Команда вийшла у груповий етап Ліги Європи. Однак саме цей фактор негативно впливає на полтавчан в останніх матчах. Грати на трьох фронтах для підопічних Павлова виявилося важко. У Полтаві навіть пожертвували національним Кубком. Проте це дивідентів не принесло - у Лізі Європи клуб взяв лише два очка (хоча ще є один матч). Почала "Ворскла" підсідати і у чемпіонаті. Чотири поєдинки без перемог. А в останніх іграх незрозумілі поразки від "Оболоні" та "Металурга", які навіть наставник не зміг пояснити.

Гра з "Карпатами" показала, що штрафи, які обіцяв гравцям Павлов, у певній мірі подіяли. Принаймні у звітній грі "Ворскла" точно не заслуговувала на поразку. Більше того - саме полтавці мали реальніші шанси на три очки.

Перший тайм пройшов переважно у центрі поля. Паритет був і у небезпечних моментах. З єдиним нюансом, що господарі свій шанс використали. Тлумак почав вгадувати кут, у який пробиватиме Безус зі штрафного. У підсумку Роман воротаря перехитрив. "Ворсклу" ж одного разу врятував Селін, який постелився під добивання Федецького. Величко вже навряд чи допоміг би команді, адже кількома секундами раніше відбив постріл Кополовця.

На другий тайм Павлов обрав захисний варіант гри. Тому не дивно, що беззаперечною перевагою володіли гості. Гол, як то кажуть, назрівав і стався на 56-ій хвилині. Батіста головою замкнув навіс Лукаса, який перед цим на правому фланзі добре накрутив трьох захисників.

Опісля була черга "Карпат" закриватися на власній половині. До того ж заміни Кучерова показували, що він цілком буде задоволений нічийним результатом. А героєм матчу мав ставати Безус. Невдалі дії оборони львів'ян призвели до того, що нападник опинився сам перед воротами. Роман дещо забарився з ударом, очікуючи реакції воротаря. Тлумак падати не став і дотягнувся таки до, загалом, невдалого удару.

Останні хвилини "Ворскла" також провела в атаці. Однак створити ще щось небезпечне їм не вдалося. Отож, "Карпати" вивезли одне очко з Полтави, тому у піднесеному настрої можуть готуватися до першого матчу на "Арені Львів", де вони приймуть "Динамо". А у полтавському клубі очікують на зимову перерву. Цього не приховували після гри ні Павлов, ні Маркоскі, посилаючись на втому.

Коментарі ()