Головне

Ліга Чемпіонів. АПОЕЛ - "Шахтар" 0:2. Зробили "рип-рип" дверима. ВІДЕО

07.12.2011 00:23 470 0
Ліга Чемпіонів. АПОЕЛ - "Шахтар" 0:2. Зробили "рип-рип" дверима. ВІДЕО

Лише в останньому турі Ліги чемпіонів донецький "Шахтар" зумів отримати свою першу перемогу на турнірі.

У матчі, який вже нічого не вирішував, "гірники" на Кіпрі з рахунком 2:0 перемогли місцевий АПОЕЛ. На поєдинок з АПОЕЛом "Шахтар" прибув у незвичному для себе амплуа як для цієї пори року - донецька команда аутсайдер групи і позбавлена усіх шансів на єврокубкову весну.

Тим не менш, Мірча Луческу поставився до цієї гри із всією серйозністю. На гру вийшла основа. Зрозуміло, що "Шахтарю" в цьому матчі потрібна була перемога для самоствердження, а також, щоб тішитися думкою, мовляв не пощастило, а в наступному році ми Європі покажемо.

АПОЕЛу в цьому матчі не потрібно було нічого, окрім преміальних за перемогу, але вони поїдуть до Донецька і трохи підсолодять провальний сезон Рінату Ахметову, який вже нині подумує про зміну тренерського штабу команди на літнє міжсезоння. Принаймні, так стверджують джерела "Чемпіона" в донецькому клубі.

Що стосується самої гри на Кіпрі, то відчувалося, що "Шахтар" приїхав за перемогою і готовий її здобути будь-що. Вже на стартових хвилинах "гірники" заробили пенальті за фол на Фернандіньо, але воротаря Пардо не зумів переграти Адріано.

У подальшому "Шахтар" мав перевагу ігрову і територіальну, але забив лише в другому таймі. В АПОЕЛа також було кілька моментів, але Донецьк цього сезону рятує киянин Рибка і шкода, що він ще й не забивав у домашніх матчах із "Зенітом" та "Порту".

У заключній 45-хвилинці "Шахтар" забив двічі. Спочатку за промах з пенальті реабілітувався Адріано, а трохи пізніше забив й українець Селезньов. Останні хвилин десять команди вже нудьгували і догравали гру і їх трохи розвеселили місцеві фанати, які кинули на поле димові шашки з помаранчевим димом. Але це не стало салютом для "Шахтаря", оскільки футбольний сезон в Європі "Шахтар" завершив безславно, посівши у групі останнє місце з п`ятьма очками.

Коментарі ()