Головне

Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Динамо" 0:1. Божевільний вечір у Львові

10.12.2011 21:57 688 0
Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Динамо" 0:1. Божевільний вечір у Львові

На відкритті "Арени Львів" у якості домашнього стадіону ФК "Карпати" глядачі побачили справжній матч європейського рівня. Пристрасть, швидкість, моменти, воля до перемоги і в якості родзинки ще одна європейська "дрібничка" - спроба зірвати зустріч.

Нещодавно вже доводилося писати про гру "Зеніт" - АПОЕЛ, що складно зрозуміти фанів пітерців, котрі насправді завадили улюбленій команді перемогти у матчі, що складався на їхню користь. Тепер ситуація була дещо іншою, господарі залишилися у меншості та все одно - за рахунку 0:0 ризикувати отримати "технічні" 0:3 якось безглуздо.

Тим більше, що червона картка Кополовця, котрий став причиною того, що до основного часу гри було додано 13 хвилини (а переграли й всі 16) була повністю заслужена. Отримав її Михайло по частинах, кожна з яких, на жаль для фанів "левів", не підлягає сумніву. І справді шкода, що підтримка вболівальників у Львові не отримала винагороди у вигляді бодай очка для рідних гравців.

Вже на початку гри "Карпати" побігли вперед. Рішення Кучерова виставити в "основі" Еріка було несподіваним, але дозволило Худоб’яку відійти трохи глибше і не зустрічаючи надто серйозного опору диригувати атаками "біло-зелених". Чогось особливого він не вигадував, але запускав партнерів по флангах вчасно. Дуже пристойний матч - за рахунок налаштування на Подію - видали і Федецький, і Кополовець, котрий був чи не найкращим в команді.

Їм би ще партнера в атаці більш "вишуканого" та "стильного", бо Батіста, даруйте, виглядав "деревом" у деяких моментах. При цьому бразилець не гребував дрібним шахрайством - вже на початку гри намагався випросити пенальті на рівному місці, потім підіграв собі рукою в одній з атак. Втім, пенальті намагалося заробити і "динамо" - на 8-й хвилині Гусєв падав у карному майданчику, але Абдула показав, що не бачить фолу.

"Карпати" після відпрацювання флангових забігів перейшли до ударів. Батіста, Кополовець, Федецький - все неточно. На 24-й хвилині бразилець мав перший свій супермомент - Ощипко чудово віддав на Лукаса, той прострілив від лицьової, а Роша з пари метрів пробив не лише повз Коваля, а й повз ворота.

Потім була перспективна контратака 4 в 3, але Ерік віддав неточно. Він виправиться під завісу тайму. Лише диво у вигляді Коваля, котрий вчора відсвяткував 19-річчя, врятувало киян після пострілу зі штрафного від новачка "Карпат". Після цього був не гірший момент - подача кутового і удар Федецького через себе. Якби не Гусєв на лінії воріт, то бути б голу!

У перерві зазвичай обережний Сьомін зробив одразу дві заміни. Мілевський, котрий розгубив форму за час дискваліфікації та Корреа, що відверто відбував номер, поступилися місцем Аруні та Гармашу. Юрій Павлович визнав, що центр поля він програв і мав щось робити. І якщо нігерієць був нічим не кращий за Корреа, то з Гармашем вдалося вгадати на всі 100.

Денис і у відборі встигав всюди, і фоли заробляв (друга картка Кополовцю - його ніг справа), і пробити не цурався, і віддати. Все ж, цікавий гравець, йому б нервів та розуму життєвого побільше - і перспектива вималювалася б дуже красива. А так поки не хочеться стверджувати, що Гармаш "став на вірний шлях".

Втім, у першій третині тайму він, Гусєв та Ярмоленко були єдиними, хто хоч щось намагався вдіяти з суперником. "Карпати" не скидали обертів та мали забивати ще принаймні двічі. Одного разу Федецький вирішив бити у розрахунку на рикошет від когось зі своїх, що перебували поблизу воріт. Лукас підставлявся, але м’яч відскочив з пари метрів повз порожній кут воріт. А потім другий свій Момент змарнував Батіста. Ерік тонким пасом з центра поля запустив його на ворота Коваля. Справжній буліт, забивай - не хочу! Що робить форвард. Не надто технічно приборкує м’яч, біжить трохи в бік від воріт зі швидкістю равлика. Не дивно, що його наздогнали на лінії штрафного і удар, виконаний поспіхом, вийшов неточним.

Після цього був непоганий удар Гармаша і спроба Ідейе, котрого зовсім не помічав Алієв, створити собі самому момент. Але, як і в схожій ситуації першому таймі, кількість суперників була занадто великою. А далі було шоу від фанів "Карпат"...

Після відновлення гри матч став дещо сумбурним. Ніхто не розумів, скільки додав арбітр, а отже киянам треба було бігти вперед, аби встигнути забити гол, а "карпатівці" вперто продовжували намагатися забити, от тільки помітно "підсіли". Втім, справжня гра на зустрічних курсах почалася після голу Ідейе. Це Гармаш подав у штрафний, а там нігерієць виграв верхову боротьбу у Федецького і влучив у ворота.

Після цього епізоди. коли після невдало стандарту біля чужих воріт йде контратака 5 в 4 чи навіть 7 в 4 не були чимось дивовижним. Перераховувати все, що видавалося потенційним голом в ці хвилини, нема сенсу. Останній супермомент змарнував Батіста - котрий опинився наодинці з Ковалем, але примудрився пробити точнісінько у Максима з двох метрів!

"Динамо" вчергове здобуло перемогу "на зубах", вкотре змусивши замислитися над долею Сьоміна по закінченні сезону. Втім, досить ймовірно, що "золото" затьмарить зір Ігорю Суркісу. Підстав казати про вихід з ігрової кризи нема.

"Карпати" ж знову показали, що на емоціях здатні грати на рівні значно вищому, ніж дозволяє розраховувати їх 13-е місце. Питання лише в тому, що жити весь час в стані підвищених емоцій неможливо. Тому і не треба дивуватися тому, що команді дуже важко грати у "сірих" зустрічах. Який вихід? Якщо вже справа у психологічних факторах, то слід звернути увагу саме на цей аспект підготовки команди. Питання лише в тому, хто буде цим займатися - президент, фани, психолог чи чинний тренер. А може новий?

Коментарі ()