Головне

Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Чорноморець" 1:0. Дотерпіли до відпустки. ВІДЕО

10.12.2011 21:09 636 0
Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Чорноморець" 1:0. Дотерпіли до відпустки. ВІДЕО

На останній матч року "Дніпро" чекав чи не найбільше за решту українських команд - стільки зібралося вже питань, які можна вирішити лише у перерві чемпіонату. Це і катастрофічний стан поля (хоча і заявив Стеценко, що мінятимуть газон лише в літню паузу, але принаймні на деякий час реанімувати його, безперечно, спробують). Це і величезні проблеми у захисті, які ніяк не вирішити без вливань свіжої крові. Це, нарешті, і можливість підлікувати деяких гравців - ті ж Матеус і Джуліано догравали рік не повністю здоровими.

І від зимової паузи, коли можна всіма цими справами зайнятися, відділяв "дніпрян" матч із "Чорноморцем". Матч, який треба було обов’язково виграти, щоб мати шанс піти на перерву на звичному для себе 4 місці. Що господарям і вдалося - не без нервів, як годиться, але загалом впевнено.

Як любить говорити Хуанде Рамос, "Дніпро" домінував на полі протягом усього поєдинку. Більшість ігрового часу саме господарі провели в атаці, непогано комбінуючи та тримаючи у напрузі захист одеситів. От тільки до моментів справді гольових справа так і не доходила. І хтозна, як би викрутилися "дніпряни" із цієї ситуації, якби на допомогу їм не прийшов щасливий випадок у вигляді гри рукою Донця у власному штрафному майданчику. Домашнє поле ледь не зіграло злий жарт із Калінічем, який взявся пробивати пенальті, але той зумів послати м’яча до воріт, навіть послизнувшись у момент удару.

Після голу вже бачили ми рівну гру, у якій "Дніпро" мав перевагу в контролі м’яча, але за небезпечними моментами особливо від "Чорноморця" не відривався. На нагоди Калініча, Матеуса та Коноплянки «моряки» відповіли змарнованим виходом сам на сам Силантьєва та штангою від Цигирлаша. Хоча не скажеш, що награла одна з команд на гол, і мінімальна перемога "Дніпра" виглядала цілком логічною.

Варто зазначити, що відпустку своїм улюбленцям, а за компанію і одеським гостям, на кілька хвилин відклали дніпропетровські фанати. Увесь матч на їхніх секторах панував передноворічний настрій (навіть невелику ялинку вони в себе встановили), а за кілька хвилин до кінця гри вони влаштували те, без чого зараз рідко обходиться святкування Нового року - феєрверк! Та такий, що довелося арбітрові хвилин на п’ять зустріч зупинити, доки дим розвіється. Важко сказати, кому ця пауза більше пішла на користь, адже особливого штурму від "Чорноморця" не було помічено ні до, ні після неї.

Тож матч так і закінчився, а з ним і футбольний рік для обох команд. Гравцям час у відпустку, а от керівництву не до відпочинку – адже роботи ще непочатий край. Чи побачимо ми навесні інший "Дніпро"? Лише час дасть відповідь на це питання.

Коментарі ()