Українська правда

Заяєв: Тренерам заважає працювати страх перед власниками клубів

Сергей Шемшученко — 15 січня 2012, 22:22

Ставлення власників українських футбольних клубів до власних тренерів та іноземців суттєво відрізняється, тому не дивно, що повністю проявити себе вітчизняний фахівець не може.

Таку думку висловив відомий фахівець Анатолій Заяєв, під керівництвом котрого "Таврія" стала чемпіоном України 1992 року.

"У нас удосталь хороших фахівців. Але багатьом із них заважає нормально працювати страх перед власниками клубів. Деякі президенти футбольних клубів дозволяють собі вказувати наставникові, кого замінити, а кого випустити на поле", - почав він.

"Припускаю, така ситуація нещодавно склалася з тренером сімферопольської "Таврії" Сергієм Пучковим. Йому давали вказівку, кого випускати на поле. Звісно, коли в наставника відверто про це запитали, то він усе заперечив. Але підозрюю, в його роботу втручалися", - підкреслив він.

"Рінат Ахметов за жодних обставин не піде під час перерви в роздягальню своєї команди. Те саме стосується Ігоря Суркіса й Олександра Ярославського. А є такі президенти клубів, хто втручається в роботу тренера. У такій ситуації наставник, який себе поважає, має подати у відставку", - переконаний Заяєв.

Він зазначив, що українські фахівці дарма терплять у таких ситувціях.

"Власник клубу повинен довіряти тренерові, а інакше не має сенсу брати його на роботу. Якщо іноземних фахівців власники футбольних клубів поважають, то зі земляками поводяться по-іншому, втручаються в їхню роботу", - цитує Заяєва gazeta.lviv.ua.