Українська правда

Батько Федецького: "Карпати" схиляють Артема до беззаконня

Сергей Шемшученко — 26 січня 2012, 20:44

Дії "Карпат", котрими вони спонукають Артема Федецького до підписання нового контракту, виходять за межі правового поля.

Таким чином прокоментував ситуацію, що склалася батько футболіста Андрій Стефанович.

"Артем відмовляється підписувати контракт з "Карпатами"? Звичайно, в нього іншого виходу немає! "Карпати" схиляють гравця до беззаконня, пропонуючи повноцінний контракт", - каже він.

"У Артема підписано довгострокову угоду з донецьким клубом, здається, до 2016 року ... Як він при цьому може поставити свій підпис ще під одним контрактом? Знаєте, що за таке буває?", - дивується він.

"Буде дискваліфікація - це, по суті, завершення кар'єри футболіста. Можливі ще якісь розгляду, навіть в Лозанні, але на це підуть роки, а Артем буде залишатися в підвішеному стані", - каже батько гравця.

За його словами, "Карпати" лукавлять, стверджуючи, що подальша доля Артема може вирішуватися незалежно від позиції "Шахтаря".

"Ще раз нагадаю, якщо упустити всі деталі контракту, то гравець належить донецькому клубу, а "Карпати" лише взяли його в оренду. Гроші тут ні до чого. Яка різниця, скільки буде обіцяно гравцю, якщо він буде дискваліфікований", - підкреслив він.

"Чому б Артему не розірвати контракт з "Шахтарем", повністю перейшовши в "Карпати"? Як би це сказати... Наскільки я знаю, Артем на це не піде. Не хочу когось образити, але "Шахтар" і "Карпати" - це команди різного рівня, та й справа не тільки в цьому. Там президент клубу - Рінат Ахметов, тут - Петро Димінський", - натякнув він.

"Я нікого ні в чому не хочу звинувачувати, головне - грамотно підійти до вирішення питання, взявши до уваги інтереси всіх сторін. Наскільки я знаю, у найближчі день-два відбудеться діалог клубів, але сумніваюся, що в максимально стислі терміни буде прийнято рішення по футболістові. Все може затягнутися надовго", - прогнозує Федецький-старший.

На його думку, розкладу, згідно з яким до літа гравець буде грати у дублі "Карпат" можливий, але, варто сподіватися, що до цього не дійде.

"Ви ж розумієте, що скоро чемпіонат Європи - в заявку нашої збірної хоче потрапити і Артем. А хіба тренер з дубля команди Прем'єр-ліги візьме людини? Звичайно ж, ні, Олег Блохін розглядати такий варіант не буде, і в цьому він має рацію", - цитує Андрія Федецького bolel-ik.com.ua.