Українська правда

Чигринський: Я настільки втомився від цих травм - з мене вистачить

Сергей Шемшученко — 3 лютого 2012, 21:34

Дмитро Чигринський лише сьогодні, 3 лютого 2012 року, повернувся з лікування у Лондоні - надто вже серйозними були його проблем з травмами.

Про все, що з ним відбувалося, оборонець розповів представникам клубної прес-служби "гірників".

"Якщо брати останні десять місяців, то все почалося з травми голеностопа, потім позначилося те, що я форсував події, восени грав два місяці, хоча мене постійно щось непокоїло. У підсумку я травмувався в матчі проти «Динамо», але потім вже після проведення обстежень мені сказали, що рахунок був на дні. Тобто якщо не в тій, так в наступній грі я б отримав травму", - розповів він.

"М'язи, та й загальний стан були розбалансованими. З тих пір лікарі почали приводити мене до спільного знаменника. Інша справа, що довелося все починати з нуля, оскільки була травма. Але ми працювали, поступово збільшували навантаження, при цьому мене постійно тестували, дивилися якість м'язів, динаміку. І ось зараз я повернувся в команду, щоб разом з колективом приступити до завершального етапу реабілітації, коли я повинен починати працювати в загальній групі", - сказав він.

"Але ще не можна сказати, що я готовий грати або показувати максимальні результати. Заключний етап - найважливіший, скільки на нього потрібно часу, не знаю. Може, два тижні, може, десять днів. Потрібно починати акуратно, поступово. Якщо говорити про мій фізичний стан - а про ігровий поки не може йти й мови - то, відповідно до всіх тестів, я готовий на 80%", - повідомив Дмитро..

За його словами, ці відсотки дуже умовні, але якщо підібратися до 95%, то вже можна починати тренуватися з командою і він дуже радий цьому.

"Ці десять місяців були не найприємнішими. Дуже хочеться з усім цим покінчити і у всеозброєнні приступати до роботи. За ці десять місяців я зробив операцію на гомілкостопі і чотири рази рвав задню поверхню стегна. Коли я приїхав, мені сказали, що тільки за рахунок литок я отримував навантаження - тобто дисбаланс цілковитий. Але це все є в рапорті, у наших медиків є ця інформація, а я професійно цими термінами не володію", - зізнався оборонець.

"Ми спочатку працювали в басейні, був фітнес. Потім поступово навантаження збільшували. Протягом останнього місяця я виходив на поле: біг, координація, стрибки. При цьому займався в залі. Тепер я відчуваю себе добре, мене ніщо не турбує, стан своє оцінюю як дуже хороше. Я і зараз можу почати з максимуму, але це буде неправильно. Потрібно витримати цей період, поступово входити. І після цього, думаю, все буде нормально". - сподівається він.

"Я під Лондоном працював на базі "Челсі" з двома фізіотерапевтами. Спасибі Пако Біосці (екс-лікар "Шахтаря", котрий зараз працює у "Челсі" - Чемпіон), який все це організував. Мене вразило ставлення, зі мною займалися дуже хороші фахівці", - визнав він.

Чигринський вважає, що хоч знаходитися далеко від Донецька й було не дуже приємно, але якби він був там, то весь час себе підштовхував би, підганяв, а там змінилася обстановка - і працювалося досить спокійно.

"Останнім часом я настільки втомився від цих травм! Так що тиждень, дві, місяць ... В іншій ситуації здасться, що місяць - це божевільний термін, але не в моєму випадку. Я зараз відкрито кажу: все, досить з мене! Психологічно я в усьому розібрався", - запевнив він.

"Перехід у "Дніпро"? Я за такими новинами не стежив і не знаю, з чиєї подачі вони виникають. Гадки не маю, звідки таке береться. Я був у Лондоні майже два місяці. На початку грудня поїхав, але, знову ж таки повторюся, це було не в Лондоні", - закінчив Чигринський.