Українська правда

Доля Федецького визначиться 12 лютого

Сергей Шемшученко — 9 лютого 2012, 20:02

У випадку, якщо орендований "Карпатами" в "Шахтаря" Артем Федецький не вирушить з львівським клубом 12 лютого на збори в Туреччину, гравець може поїхати готуватися до сезону з іншим колективом.

Про це заявив "Високому замку" батько лідера "Карпат" Андрій Федецький.

"Чи замовлено квиток для Артема? Це знає тільки Всевишній і почесний президент "Карпат" Петро Димінський. Артем на даний момент тренується з молодіжним складом команди в Ужгороді". - повідомив він.

"Пан Димінський дзвонив йому і сказав: поки не підпишеш контракт, нікуди не поїдеш… Львівські уболівальники, яких Артем дуже поважає, дорікаючи моєму синові, не розуміють, що футболіст не може мати одночасно двох підписаних контрактів (із "Шахтарем" в Артема є угода до 2016 року)", - каже Федецький-старший.

"Два контракти мого сина автоматично означатимуть його дискваліфікацію. Петра Петровича це чомусь не турбує. Все впирається у його принцип", - жаліється він.

За його словами, через одну людину син може загубити свою давню велику мрію – зіграти на Євро-2012, бо через відсутність ігрової практики Артем може втратити місце у національній збірній.

"Швидше за все, Артем, контракт якого з "Карпатами" завершується у кінці травня, потерпить ще три місяці у "дублі" і повернеться у "Шахтар". Для "Карпат" та їхніх уболівальників він зробив багато. "Карпати" теж для нього зробили чимало. Але так чинити з Артемом, як з ним поступають зараз у клубі, не можна. Ми живемо не за феодального і не за кріпосного ладу", - обурений пан Андрій.

"Я думаю, що нічого не зміниться. Цілком реально може статися так, що через чотири дні Артем поїде на тренувальний збір - але уже з іншою командою", - натякнув він.

"З якою саме? Цього наразі сказати вам не можу. Якщо 12 лютого Артем не полетить з "Карпатами" у Туреччину, наступного дня ви дізнаєтеся назву цієї команди", - пообіцяв він.

Також Федецький-батько запевнив, що його син рветься грати у великий футбол і хоче у повну силу до кінця відпрацювати свій орендний контракт у Львові, однак певні люди через власні амбіції не дають йому цього зробити, пише wz.lviv.ua.