Українська правда

"Арсенал" підписав найкращого футболіста юніорського чемпіонату світу

Сергей Шемшученко — 10 лютого 2012, 12:07

Найкращий футболіст і найкращий бомбардир юніорського чемпіонату світу 2009 року (U-20), Домінік Адійя до літа буде виступати в київському "Арсеналі".

Форвард, котрий забив 8 голів на золотом для збірної Гани ЧС-2009, узятий в оренду до закінчення сезону з правом викупу в італійського "Мілана".

Адійя - 22 роки, до "Мілана" грав на батьківщині і в Норвегії за "Фредрікстад". Влітку 2009-го, ставши знаменитістю серед 20-річних футболістів, він поповнив ряди італійського гранда, але здебільшого їздив по орендах: "Реджина", "Партизан", "Карсіяка".

У національній збірній Гани швидкісний нападник також дебютував в 2009-м і провів у її складі 16 матчів, в яких відзначився двома голами. Адійя - фіналіст Кубка Африки 2010 року, учасник фінального турніру ЧС-2010 в ПАР.

Під час зимових зборів у Туреччині, проведених з командою Леоніда Кучука, Адійя взяв участь у трьох спарингах і відзначився двома результативними ударами по воротах "Кайсара" і "Баки".

В "Арсеналі" вже виступає один представник золотого покоління ганських футболістів - хавбек Абейку Куанса, який минулого літа перебрався до Києва з Франції, де виступав за "Ніццу", пише 10000.com.ua.