Українська правда

Маркевич вже визначився зі складом на "Зальцбург"

Сергей Шемшученко — 14 лютого 2012, 08:56

Перший матч "весняної" частини сезону буде складним та напруженим, але харківський "Металіст" готовий до нього.

Про це напередодні гри Ліги Європи проти "Зальцбурга" заявив тренер команди Мирон Богданович Маркевич.

"Ми коректували підготовку до майбутніх матчів проти "Зальцбурга" з урахуванням погодних реалій. Команда спеціально раніше приїхала до Харкова, щоб попрацювати в бойовій обстановці", - сказав він.

"Багато наших гравців рідко бачили сніг, а Марлос, наприклад, і зовсім вперше. Треба було, щоб хлопці перетерпіли. Тепер вони не тільки зрозуміли, а й на собі відчули, в яких непростих умовах їм доведеться грати. І не тільки в Зальцбурзі, куди ми вирушимо у вівторок вранці, але і вдома", - продовжив він.

За словами тренера, наразі усі футболісти начебто здорові.

"Трошки тривожить командна гра в обороні. Не можу сказати, що на зборах ми пропускали багато голів, проте помилки мали місце. А надійний тил - це та сама піч, від якої слід танцювати. Якщо команда добре грає в захисті, вона успішно зіграє і в атаці", - переконаний він.

"Гру нашого нинішнього суперника я вживу не бачив - тільки по відео. "Зальцбург" досить вдало зіграв в групі, обійшов "ПСЖ", що свідчить про великий потенціал команди. Особисто мені здалося, що "Зальцбург» сильніше за «Аустрію", - зізнався він.

Маркевич визнав той факт, що команди у рівних умовах, адже два останніх місяці не проводили офіційних матчів.

"Спаринги є спаринги. Немає належного напруження, напруги і психологічного тиску. Так що ми в рівних умовах. І говорити про те, хто кращий, а хто гірше, не доводиться. Все покаже гра". - зазначив він.

"Я дивлюся винятково на своїх футболістів. Мене хвилюють тільки вони. З невеликими застереженнями, на зборах начебто багато що виходило. А як команда проявить себе в Лізі Європи, скоро дізнаємося. Чи вже визначився зі стартовим складом? Так", - цитує фахівця "Спорт-Арена".