Головне

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. "Байєр" не зміг повторити подвиг Давида в бою з Голіафом. ВІДЕО

15.02.2012 01:18 895 0
Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. "Байєр" не зміг повторити подвиг Давида в бою з Голіафом. ВІДЕО

Поєдинок "Байєра" і "Барселони" відкривав весняну частину футбольної боротьби за головний трофей Сторого Світу. Відразу після жеребкування майбутнє протистояння цих клубів охрестили "битвою Давида і Голіафа", а напередодні матчу футбольні видання ламали собі голову тим, як же "Байєр", який не відзначився особливою результативністю на груповій стадії, зможе протистояти "Барселоні".

І навіть попри те, що каталонці у останніх матчах демонстрували не найкращий свій футбол (чого варті лише три!!! пропущені м'ячі від "Осасуни"), питання фаворита зустрічі не викликало ні в кого щонайменших сумнівів.

Розуміли це і гравці "фармацевтів", які погоджувались із статусом другого номера, пояснюючи це меншим психологічним тиском. Розумів це і наставник німців Робін Дутт, який з перших хвилин випустив чотирьох захисників і трьох опорників. Зрештою, розуміли це і самі гравці "Барселони", які відразу після стартового свистка повністю захопили ініціативу.

Першу половину зустрічі "Байєр" провів на своїй половині поля. Німці не завдали жодного удару у ствір воріт Вальдеса, а процент точних передач іспанського гранда на 30-й хвилині гри у шість разів перевищував показник суперника. Проте, і сказати, що в першому таймі "Барса" мала безліч моментів теж не можна. Непогано пробивав Адріано, ледь не вискочив сам на сам із голкіпером Мессі, та все ж реальної небезпеки біля воріт Бернда Лено довелося чекати до 41-ї хвилини.

Автором першого м'яча у весняній стадії Ліги чемпіонів став Алексіс Санчес. Після помилки захисників у цетрі поля Мессі феноменальним пасом вивів на ворота німців одразу двох своїх партнерів по команді. Ближче до м'яча опинився Санчес, який і відправив "шкіряного" поміж ніг голкіпера - 0:1.

Другу половину зустрічі "Байєр" очікувано розпочав дуже активно, що і принесло позитивний результат. Німці примудрилися з нічого створити епізод, який завершився результативним ударом Міхала Кадлеца - 1:1. Проте, нічийний рахунок протримався недовго. Вже через три хвилини Фабрегас виконав неочікуваний для всіх пас на все того ж Санчеса, який вдруге безпомилково зіграв у штрафному майдачнику суперника- 1:2.

Ну а далі події розвивалися за класичною футбольною схемою: "Байєр" почав грати за принципом "пан, або пропав", великими силами пішов у атаку, створив декілька по-справжньому небезпечних моментів біля воріт Вальдеса і... пропустив ще одного. За чотири хвилини до закінчення матчу вільною зоною на правому фланзі скористався Дані Алвес, простріл якого у падінні в сітку воріт леверкузенців переправив Ліонель Мессі - 1:3.

...Напевно, свій гол німці забили занадто рано. Після того, як "аспіринові" зрівняли рахунок, команда буквально на декілька хвилин сіла на своїй половині поля, чим і скористалася "блауграна". Як підсумок, три пропущені м'ячі на власному полі і, швидше за все, статистичний виїзд на "Камп Ноу" 7-го березня. "Байєру" не вдалося створити сенсацію: цього разу Голіаф був сильніший.

Ліга чемпіонів

1/8 фіналу

Перший матч

"Байєр" (Німеччина) – "Барселона (Іспанія) 1:3 (0:1)

Голи: 0:1 - Санчес (41), 1:1 - Кадлец (48), 1:2 - Санчес (51), 1:3 - Мессі (86)

Байєр: Лено, Кадлец, Райнартц, М. Фрідріх, Г. Кастро, Р. Аугусто, Рольфес (Кісслинг, 77), Чорлука (Віейра да Коста, 90), Л. Бендер, Швааб, Шюррле (Бельарабі, 90).

Барселона: Вальдес, Дані Алвес, Абідаль, Пуйоль, Адріано (Педро, 70), Іньєста (Алькантара, 61), Фабрегас, Маскерано, Бускетс, Санчес (Куенка, 86), Мессі.

Попередженкня: Швааб (8), Чорлука (53), Г. Кастро (80), Алькантара (87).


Leverkusen Vs Barça 1-3, 2012 (Champions) по red_wing_21

Коментарі ()