Головне

Ліга Європи. "Металіст" підрізав крила австрійському "Ред Буллу"

24.02.2012 00:02 1319 0
Ліга Європи. "Металіст" підрізав крила австрійському "Ред Буллу"

Харківський "Металіст" красиво і бадьоро вийшов до 1/8 фіналу Ліги Європи. За сумою двох матчів команда Мирона Маркевича з рахунком 8:1 розгромила австрійський "Зальцбург Редд Булл".

Хоча особливих ілюзій після 0:4 в Австрії гості у матчі-відповідь у Харкові не мали. Маркевич також не збирався грати при власних уболівальниках на нічию і виставив оптимальний склад.

Перші 25-хвилин "Ред Буллу" навіть вдавалося вести гру. Інколи, навіть "Металіст" був затиснутий на своїй половині поля. Така гра команда не могла подобатися уболівальникам, які зривалися на свист.

Усе на свої місця розставила 27-ма хвилина, коли господарі відкрили рахунок у грі. Соса увірвався у штрафну, прострілив на дальню штангу, а капітан "Ред Булла" Хінтерггер у шпагаті переправив м`яч у 9-ку власних воріт. Вийшло красиво і ефектно.

Такий гол струсонув "Металіст". Протягом деясти хвилин ще були два моменти забити у Тайсона, але "Ред Булл" рятував воротар. На початку другого тайму австрійці один гол відквитали, коли Янчер замкнув простріл і вже забивав у пусті ворота Горяінова.

Налаштування ж "Металіста" на перемогу у цій грі "Ред Булл" вже не збив. На 61-ій хвилині Крістальдо зробив рахунок 2:1, пробивши низом у кут воріт. Після другого голу у власні ворота гості "здулися". Клас "Металіста" у цій дуелі на стадії 1/16 фіналу виявився на голову вищим. Через три хвилини ще один гол у ворота "Зальцбурга". Цього разу після удару Бланко м`яч від захисника знову залетів у ворота австрійців - 3:1.

Спроби щось створити біля воріт Горяінова у другому таймі були поодинокі, і навіть їх не назбиралося на один 100% момент. "Металіст" же завершив матч восьмим голом у ворота австрійців за підсумками двох матчів. Після скидки головою Девіча Марлос за допомого коліна та живота буквально запхав м`яч у ворота "Ред Булла", який пролетів повз 1/8 фіналу Ліги Європи.

Тепер для Мирона Маркевича в 1/8 фіналу нова мета - пройти грецький "Олімпіакос", який вибив з турніру російський "Рубін". Що ж стосується "Металіста" в чемпіонаті України, то схоже, що боротьба за золото у весняній частині чемпіонату набуде ще одного реального претендента, і це "Металіст".

Ліга Європи

1/16 фіналу

Матч-відповідь

"Металіст" (Україна) - "Ред Булл Зальцбург" (Австрія) - 4:1 (1:0)

Голи: 1:0 - Хінтереггер (36-аг), 1:1 - Янчер (57), 2:1 - Крістальдо (61), 3:1 - Бланко 63, 4:1 - Марлос (87)

"Металіст": Горяінов, Вільягра (Обрадович 21), Березовчук, Хав`єр, Соса, Пшеничних, Торрес, Крістальдо (Девіч 63), Бланко, Гуйе, Тайсон (Марлос 57)

"Зальцбург": Вальке, Пасанен, Сарате (Тайгль 65), Янчер, Шимер, Ульмер, Швенто, Ліндгрен, Соріано, Леонардо (Савіч 82), Хінтереггер

Попередження: Березовчук (17),Ліндгрен (38), Шимер (84)

Коментарі ()