Українська правда

Тренер "Зальцбурга": Український футбол просунувся далі австрійського

Сергей Шемшученко — 24 лютого 2012, 08:28

Різниця в класі команд та інвестиціях у склад і стала запорукою успіху харківського "Металіста", що двічі розгромно обіграв австрійський "Зальцбург".

Про це заявив на післяматчевій прес-конференції головний тренер австрійців Рікардо Моніц, повідомляє сайт "Металіста".

"Я хотів би привітати "Металіст" з тим, що вони пройшли в наступний етап. У нас була складна група, після Різдва ми втомилися, але бажання пройти далі у нас було. Після двох ігор проти "Металіста" ви бачите підсумковий рахунок. Вдома ми розгромно програли, в Харкові почали непогано, у нас були шанси. Жахливий автогол нам все зіпсував, навіть після 1-1 у нас з'явилася якась надія, але після того, як ми зрівняли рахунок, "Металіст" тільки додав, і ми знову відстали", - почав він.

"Чесно скажу, що надія вже була втрачена, враховуючи той факт, як добре і швидко грав "Металіст". Шансів у нас було дуже мало. Я хочу сказати, що противникам "Металіста" буде дуже важко. Зважаючи на те, як вони сьогодні грали. Я хочу побажати "Металісту" удачі в наступних іграх. Для нас це сумний результат, і з цим нічого не можна зробити. "Металіст" був сильніше", - визнав тренер.

"Український футбол просунувся далі австрійського. Тут я побачив, які величезні інвестиції робляться в ваш футбол, в підготовку футболістів, футбольну філософію. Я скажу, що мене здивувало велика кількість легіонерів, які дуже вдало діяли на полі. Що здивувало, ми грали проти ПСЖ і проти "Атлетико", і на тлі цих команд "Металіст" виглядає дуже сильно", - резюмував Моніц.