Українська правда

Тимощук розповів про те, чому українці не їдуть за кордон

Сергей Шемшученко — 24 лютого 2012, 09:34

Умови, котрі створюють футболістам в українських клубах, є аж занадто хорошими, бо відбивають у футболістів бажання прогресувати та рости, а без цього потрапити у західний клуб дуже важко.

Про це заявив кореспонденту "Спорт-Экспресса в Украине" півзахисник мюнхенської "Баварії" та національної зібрної Анатолій Тимощук.

"Я ставлю перед собою певні цілі в житті, до яких прагну йти: стати чемпіоном України, грати в національній збірній, взяти участь в європейських кубках, завоювати трофеї і спробувати свої сили в одному з найсильніших європейських чемпіонатів. Намагався вдосконалювати свій футбол, прогресувати, тому, напевно, і отримав запрошення від мюнхенського клубу. Так, за три роки в "Баварії", я виграв всі трофеї Німеччини, провівши в складі клубу майже 100 матчів. Моя головна мотивація: ставити перед собою високі цілі, досягати їх і переходити на більш складні". - почав він.

"У чому причина того, що сьогодні наші гравці і тренери не затребувані в Європі? Це дуже непросте питання. Більшість наших гравців і тренерів влаштовують умови, які для них створені в Україні. Кожна людина приймає для себе рішення самостійно. Але треба визнати, що на даний момент найкращі результати в українському футболі досягнуті іноземними фахівцями. У командах багато легіонерів, які визначають ігровий стиль, тому українським футболістам складно звернути на себе увагу". - вважає Анатолій.

На його думку, у нас достатньо гравців, яким під силу виступати в Європі і посилити багато команд, причому, це як українці, так і легіонери.

"У кожної людини є можливість приймати рішення. Потрібно проаналізувати ситуацію й оцінити, наскільки ти готовий до тих змін, які можуть статися. Європейський футбол і менталітет гравців відрізняються від української. Ставлення до легіонерів тут теж інше. Тому кожен має право розібратися: продовжувати грати в своєму клубі або спробувати свої сили на іншому рівні. Все залежить від оцінки своїх сил і бажання прогресувати", - переконаний хавбек.

Звичайно, футболісти, у яких є успішний досвід виступу в європейських клубах, здатні поділитися своїми знаннями. Для самого футболіста повернення - це завжди можливість подякувати уболівальникам за багаторічну підтримку. Іноді такі думки відвідують. В Україну я провів багато прекрасних років і завжди відчуваю особливу підтримку", - резюмував Тимощук.