Головне

Ау, прокуратура! Коломойський проситься на допит

27.02.2012 12:34 1256 0
Ау, прокуратура! Коломойський проситься на допит

Ось уже років з десять в українському футболі усі, від простого уболівальника до мільярдера бідкаються, як же покінчити з продажним суддівством у футболі? Казали, що суддю піймати важко, немає доказів. Але є люди, які усе знають.

Знайомтеся - Ігор Коломойський, мільярдер, власник "Дніпра" та віце-президент Федерації футболу України, який відповідає за українське суддівство.

У минулу неділю, на власному каналі "2+2", у програмі "Профутбол" Коломойський заявив, що знає, скільки судді беруть хабарів.

"У нас є обслуговуючий персонал, який погано нас обслуговує - це суддівський корпус. Він вбиває інтригу, видовище, процес. 

Судді отримують непогані гроші - 100 тисяч гривень за матч, 12 тисяч доларів. Головний арбітр тисяч 6, бічні по 3, напевно, отримують, ну або в якійсь приблизній пропорції. Гроші начебто непогані, два матчі проведеш за місяць - отримаєш гарну зарплату, у нас зазвичай в Україні такі гроші не отримують. 

Але я чув, що цифри, які фігурують в скандалах - вони набагато вищі, на порядок вищі. Тому людина слабка, їй створюються спокуси. 

Арифметика проста - бюджет клубу в першій шістці від 20 до 100 мільйонів, правильно? У цих межах. Тепер давайте подумаємо: якщо у нас 30 матчів, і в кожному матчі на суддю витратити 300 тисяч доларів - це буде 9 мільйонів. 

Набагато дешевше, ніж витрачати 60 і можна 100% результат отримати. 300 тисяч це великі гроші, а цифри, я вас запевняю, фігурують на цьому рівні - 100, 200, 300, десь 50", - розповів Коломойський.

Окрім того власник "Дніпра" знає і президентів клубів, які дають ці хабарі. Після такого зізнання пряма дорогу в Генеральну прокуратуру України із заявою. 

"Усі президенти посміхатимуться, жатимуть руки, киватимуть головою, а кожен робитиме свою справу і прикриватиметься тим, що Суркіс у Федерації, тому недобросовісна конкуренція, потрібно Суркіса прибрати - і у нас все налагодиться. 

Це усе розмови, прикриття своїх неблагонадійних справ. Чи реально домовитися з президентами? Нереально. Президент потім скаже, що це не він, а його директор. А директор скаже "Це не я, у мене сторож на воротях, він великий фанат, зібрав зарплату останню і подякував судді".

Розмовляєш з одним президентом, мовляв, навіщо ви там подібні речі робите. Він: "По-перше, ми не робимо, а по-друге, нехай Суркіс піде з Федерації". 

З третім говориш, а він: "Як же мені боротися, якщо інший робить те ж саме". Це замкнуте коло, тут потрібні інші заходи. Я вважаю, що тут козлами відпущення повинні стати арбітри, - це ще одне визнання Коломойського.

Отже, якщо Коломойський знає скільки, і як беруть судді хабарів, то йому варто це усе розповісти у відповідних органах правопорядку. Але знову нічого не буде. Чому? Усе дуже просто. Із суддями в українському футболі працюють усі клуби, а це означає, що рубати гіляку, на якій сидить і сам Коломойський, і його "Дніпро". Можливо, що про це власник "Дніпра" і не знає, але в цьому є великі сумніви. За "базар" в українському футолі не звикли відповідати. А якщо що, то можна домовитися з іншими українськими судами. У них розцінки вищі за футбольних рефері, але вони "ну дуже справедливі".

До речі, після критики суддів та комітету арбітрів України екс-тренера "Волині" Віталія Кварцяного Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ дискваліфікував на півроку. Чому ж КДК ФФУ не попрохати Коломойського розповісти про продажних суддів і президентів клубів, які ці гроші платять. Можливо, розпочнемо очищення українського футболу з "Дніпра" та пана Коломойського?!!!

Коментарі ()