Українська правда

Сьомін: "Не маємо наміру поступатися першим місцем"

Сергей Шемшученко — 2 березня 2012, 18:13

Київське "Динамо" не збирається поступатися першим місцем, яке займає за десять турів до закінчення чемпіонату.

Про це заявив наставник киян Юрій Сьомін, розповідаючи про збори, підготовку до матчу з "Арсеналом" та багато іншого, передає кореспондент "Чемпіона".

Про збори

У нас закінчився період зимової підготовки, в ході якої ми провели три збори. Були у нас матчі з сильними суперниками, були з слабкими, але свою програму ми виконали. Вважаю, що рівень готовності нашої команди досить високий. Проте наскільки це відповідає дійсності, підтвердять перші офіційні матчі.

Про новачка Сімовіча

Придбання цього гравця - вибір тренерського складу. У нього хороші фізичні дані. Він непогано підготовлений також тактично. Але рано говорити, що він відразу стане гравцем основного складу. Занадто мало часу він провів з нашою командою. Однак перспектива у нього однозначно є. А фізично потужні, високі гравці лінії захисту нам потрібні.

Про молодих Макаренка і Буяльського

Вони дуже добре себе проявили на зборах. Ми їх будемо обов'язково підключати до першої команди, але з часом. Вони потребують постійної ігрової практики, а я їм її надати не можу. Але ці хлопці - наше майбутнє. Ми обов'язково будемо проводити товариські матчі з молодіжною командою і з "Динамо-2".

Про травмованих

Травмований лише Шевченко. У деяких гравців мікротравми, але вони зможуть зіграти з "Арсеналом". Також травма у Каддурі після Кубка африканських націй.

Про матч з "Арсеналом"

Це буде непростий матч. На сьогоднішній момент "Арсенал" на зборах дуже добре попрацював, добре провів товариські матчі, команда рухається вперед, тому буде дуже важко.

Про мотивацію

Гравці з усією серйозністю ставляться до кожного матчу. Але футбол - це футбол, тут бувають несподіванки. У першій частині чемпіонату в нас були матчі високої якості, були низької, але по самовіддачі ми не повинні пред'являти гравцям претензій.

І гарантувати сьогодні, що ми кожен раз будемо перемагати ніхто не зможе. Але ми не маємо наміру нікому поступатися першим місцем, яке зараз займаємо.

Про газон "Олімпійського"

Я вже перевірив на стан газону - він у відмінному стані, добре пропускає вологу. Ніяких питань по газону немає. На ньому можна показувати хороший футбол.

Про матч Ізраїль - Україна

Я дивився це матч. Я дивлюсь всі матчі, де грають наші гравці - дивився як Мехмеді грав, Вукоєвіч. Що стосується гри "динамівців" у поєдинку Україна - Ізраїль, то мені вони сподобались фізичною готовністю і серйозністю, з якою поставились до гри. Я з оптимізмом дивлюсь на команду Олега Блохіна.