Головне

Прем'єр-ліга. "Кривбас" - "Динамо" 0:3. Та ситуація, коли власні вболівальники лише заважають

11.03.2012 19:52 1423 0
Прем'єр-ліга. "Кривбас" - "Динамо" 0:3. Та ситуація, коли власні вболівальники лише заважають

"Динамо" майже завжди важко грало у Кривому Розі. Налаштовувалися кияни на в'язку гру і цього разу. Тим більше, що у нинішньому сезоні "Кривбас" показує досить непогану гру. Юрій Максимов прищепив своїм підопічним те, що свого часу він занотовував у бременському "Вердері". Власне, тренер не раз відкрито казав, що він хоче бачити відкритий футбол.

Максимов не перенавантажує своїх підопічних зарозумілими тактичними схемами. Його команда має грати просто. Найяскравішим прикладом такої гри є минулорічний домашній матч проти "Шахтаря". Так, тоді "гірники" перемогли 4:0, але господарі мали безліч моментів, аби відзначитися хоча б одного разу. "Кривбас" грав сам і дозволяв грати супернику.

У звітному ж матчі "червоно-білі" виявилися занадто гостинними. Вже на 10-ій хвилині вони програвали 0:2. І програвав, на жаль, у більшій мірі саме Юрій Вільйович. Напевне, не очікував наставник "Кривбаса", що "Динамо" розповне матч настільки потужно й агресивно. Ось такий неприємний сюрприз приготував йому Юрій Сьомін.

Кияни ще за інерцією поатакували. Проте без результативного завершення. "Кривбас" оговтався ближче до завершення тайму. Навіть притисли "динамівців" до їхніх воріт. Максимов замінив непомітного Антонова, випустивши Іващенка. Саме останній, забігаючи наперед, і мав найреальніший момент. У середині другого тайму він відгукнувся на прострільну передачу. М'яч у тому епізоді по-зрадницьки влучив у поперечину та відлетів у поле.

Криворіжці продовжили натиск і у другій половині. На 2-ій хвилині мав скорочувати рахунок Єслінек, який скористався непорозумінням Бетао та Шовковського. М'яч над воротами полетів.

Господарі мали беззаперечну перевагу. Однак тут у перебіг подій втрутилися місцеві вболівальники. Один із них - найвлучніший - поцілив сніжкою у голову боковому арбітру. Вакс гру зупинив, порадився з делегатами кілька хвилин і все ж дав командам грати далі. Через кілька хвилин у бік Ярмоленка полетів мандарин. Цей епізод залишився поза увагою феміди. А суддя у цьому моменті мав повне право зупинити остаточно гру.

Так було і надалі. Щойно "Кривбас" починав не випускати "Динамо" з їхньої половини поля, уболівальники робили свої "вибрики". То один на поле вибіжить, то відразу двоє, то пляшка полетить, то сніжка. Склалося таке враження, що грають не у Кривому Розі, а у Києві. На 80-ій хвилині Вакс взагалі забрав своїх товаришів і залишив газон, коли на трибунах ледве не почалася бійка між уболівальниками команд.

У підсумку було компенсовано сім хвилин. "Кривбас" поатакував, а після вилучення Сердюка і зовсім здався. Іншим чином пояснити грубу помилку капітана Лисицького біля власних воріт навряд чи можна. Після цієї помилки свій перший гол у футболці "Динамо" записав у свій актив Мехмеді. А вже за кілька секунд арбітри зітхнули з полегшенням - пролунав фінальний свисток.

"Біло-сині" повернули собі першу сходинку у турнірній таблиці, потіснивши "Шахтар", що на добу вийшов у лідери. Є і прикрий факт. Ще у першому таймі поле залишив Михалик. Чого чекати від ніг Тараса, важко уявити, тому будемо чекати коментарів і діагнозу. "Кривбас", тим часом, пропустив уперед "Таврію", котра виграла у Львові. Ще й "Арсенал" у разі перемоги над "Зорею" може випередити криворіжців. А Максимову можна нарікати лише на вболівальників власної команди. Ті сьогодні зривали атакуючий натиск своїх улюбленців.

Коментарі ()