Українська правда

Павлов вважає, що Боатенга хтось підбив звинуватити Безуса в расизмі

Сергей Шемшученко — 12 березня 2012, 22:52

Роман Безус в жодному разі не ображав Дерека Боатенга, котрий заробив червону картку, штовхнувши українця у матчі чергового туру першості України з футболу.

У цьому запевнив журналістів тренер полтавської команди Микола Петрович Павлов.

"Можу офіційно заявити: я в тому епізоді був поруч, все бачив і чув. Мені цікаво, чому це через два дні знайшли Боатенга і вмовили його таке сказати. Значить, це комусь, напевно, потрібно було. Якщо абстрагуватися від емоцій і розібрати цей момент по "букві закону", за такі дії на полі Боатенг повинен отримати 5-10 ігор дискваліфікації. Напевно, інших причин виправдати поведінку Боатенга не знайшлося, тому й були придумані ці слова", - вважає Павлов.

"Звичайно, після цього я розмовляв з Ромою. Передаю його слова, які були сказані Боатенгу: "Що ти робиш?". Упевнений, що цього гравця можна було видаляти ще в першому таймі, коли він бив по ногах того ж Безуса, а потім два рази "уклав" біля бровки Янузі. Напевно, покарання за таку грубу гру могло піти й набагато раніше. В результаті він відчув безкарність і зробив такий вчинок", - розповів тренер.

Він повторив свої слова з прес-конференції, зазначивший, що за такі дії можна було б і 15 діб в'язниці заробити.

"Більш того, після гри я оштрафував за негідну поведінку Олексія Курилова, який в моменті з видаленням Боатенга теж отримав жовту картку. Проте вже зараз зі слів гравців нашої команди з'ясувалося, що легіонер "Дніпра" на англійській мові посилав на полі всіх підряд, тому, напевно, тепер мені доведеться Курилова не штрафувати, а, навпаки, премію йому виділити. Знаєте, легіонери в нашому чемпіонаті є різні. Ось, кажуть, Даріо Срна іноді грубо грає. Але я поважаю цього футболіста, оскільки він був одним з тих, хто подзвонив і привітав "Ворсклу" з виходом у груповий етап Ліги Європи", - зазначив фахівець.

"Я знаю Рому як глибоко порядного хлопця і впевнений, що таких слів і близько не було. І він би таке не сказав, навіть якщо б його сильно образили. Керівництво нашого клубу вже пов'язувалося з четвертим арбітром і лайнсменом, що працювали в Дніпропетровську, вони підтвердили, що ніяких образливих слів Безус на адресу Боатенга не вимовляв", - цитує Павлова championat.com.