Головне

Прем'єр-ліга. "Динамо" - "Дніпро" 2:0. Рамос не зміг взяти Київ

18.03.2012 13:38 1301 0
Прем'єр-ліга. "Динамо" - "Дніпро" 2:0. Рамос не зміг взяти Київ

Київське "Динамо" здобуло впевнену перемогу над "Дніпром" при майже заповненому "Олімпійському". Як не старалися обережно діяти в обороні підопічні Хуанде Рамоса, проте взяти максимум від цієї гри, або ж хоча б втримати нічию команді з Дніпропетровська не вдалося.

Хоча в першому таймі гості проявили себе досить-таки непогано. Незважаючи на кадрові проблеми, які переслідують головного тренера дніпрян в останніх турах, команда билася з "Динамо" на рівних. У киян з основи відсуті були лише постійні завсідники клубного лазарету Михалик і Шевченко, а Рамос у заявці мав усього сімнадцять виконавців.

Через дискваліфікацію поєдинок пропускали Ротань, Чеберячко і Боатенг. Як і раніше травмований Кулаков. Сергію Кравченку ККД ФФУ все ж дозволив зіграти у цій грі, проте крім постійного закидання м'яча у штрафний майданчик господарів зі стандартів, другий капітан "Дніпра" більше ніякої користі своєму клуб не приніс.

Команди почали дуже впевнено, без значної кількості моментів біля воріт, проте з великим процентом силової боротьби у середині поля. Більшість епізодів, які вдалося створити киянам у перші сорок п'ять хвилин "запоров" Мехмеді. Мазух закрив Ідейе, якому ніяк не вдалося прорватися до воріт гостей, Гусєв на лівому фланзі оборони виглядав якось незвично.

У свою чергу в атаці "Дніпра" ставка робилася на Коноплянку, який пару разів непогано стріляв по воротах Шовковського, і Калініча. Хоча останній ще напевно не відновився від травми, тому і не показав нічого вартого уваги. У перші сорок п'ять хвилин жоден із суперників не зміг втілити свою перевагу в забитий м'яч.

На початку другого ігрового відрізку Юрій Сьомін все ж змінив Мехмеді, випустивши на поле Мілевського і дав своїм оборонцям установку закрити Коноплянку. Як підсумок - зменшення атакувальної міці "Дінпра" і влиття свіжої крові на передову свого клубу. І, як не дивно, заміна Мілевського зіграла. Спочатку Артем вивів один на один з голкіпером Брауна Ідейе, який не зумів скористатися своїм моментом, а пізніше і сам забив. Але все по-порядку.

Перший м'яч у цій грі влетів у ворота Лаштувки зі стандарту. Алієв, який як завжди дуже багато бив, ніяк не міг влучити у ворота. А коли побачив біля лінії поля Мілоша Нінковіча, який мав його змінити, не без допомоги голкіпера "Дніпра" все ж зумів записати гол на свій рахунок. Пробив Олександр потужно, з відскоком від газону, що і не зміг передбачити воротар "Дніпра" - 1:0.

Ханде Рамос, щоб хоч якось виправити ситуацію випустив на поле Олійника, а Зозулю, який перед цим поміняв Калініча, відсунув на правий фланг оборони. Проте кияни, відчуваючи що справу зроблено, почали грати другим номером, будуючи свої атакувальні дії виключно на контратаках. Одна з яких і завершилась результативним ударом Мілевського. Правда, автором цього м'яча треба назвати Ярмоленка, який отримавши пас від Гусєва, обіграв воротаря і дав можливість Артему пробити у порожні ворота. Тіммі, на щастя, не схибив.

На цьому матч можна було завершувати. "Динамо" здобуло чергову перемогу і продовжує похід за чемпіонством, доля якого, скоріше за все, вирішиться у матчі проти "Шахтаря" 7-го квітня на "Донбас Арені".

Ну а "Дніпру" в боротьбі за четверте місце в спину дихають "Таврія" і "Арсенал", тому команді треба якомога швидше оговтуватись від сьогоднішньої невдачі і готуватися до наступного матчу. До закінчення сезону - рукою подати, а тому кожне очко для команди Рамоса на вагу золота.

Коментарі ()