Головне

Прем'єр-ліга. "Іллічівець" - "Динамо" 0:1. Нечемпіонська гра претендента на чемпіонство

25.03.2012 12:39 1827 0
Прем'єр-ліга. "Іллічівець" - "Динамо" 0:1. Нечемпіонська гра претендента на чемпіонство

Київське "Динамо" продовжує лідирувати у чемпіонаті України. У виїдзному матчі з "Іллічівцем" кияни здобули важкі три очки і зберегли відрив від "Шахтаря".

І навіть присутність особисто Ріната Ахметова на трибунах стадіону "Іллічівець" не допомогла господарям у боротьбі проти принципового для президента "Шахтаря" суперника. "Іллічівець" дуже активно розпочав поєдинок, проте вже на третій хвилині міг пропустити. Але, на щастя, Худжамова, Мілевський з двох метрів не зумів переправити м'яч у ворота після подачі Алієва.

"Іллічівець", перечекавши стартовий тиск "Динамо", потроху почав перетягувати м'яч поближче до воріт Шовковського. Підійшовши до відстані, з якої Фомін, Ярошенко або Таргамадзе могли пробити - вони пробивали. І робили це досить-таки небезпечно, враховуючи сильні пориви вітру, які в першій половині матчу грали на користь маріупольців.

Загалом, виділити перевагу когось і суперників в перші сорок п'ять хвилин дуже важко. "Іллічівець" ніби й більше володів м'ячем, проте крім ударів з далекої відстані так нічого і не показав. "Динамо", віддавши ініціативу, намагалося гостро відповідати у контрвипадах. Перервав цю ідилію суперництва нелогічний гол, який пропустили маріупольці. На 38-й хвилині після подачі Вукоєвіча дитячої помилки на виході припустився голкіпер господарів, чим і зумів скористатися Ідейе, відкривши рахунок.

Другу половину гри "Динамо" почало без Мехмеді, який у першій частині поєдинку більше значився у протоколі матчу, аніж брав участь у ході його перебігу. У традиційній для себе манері кияни віддали повністю ініціативу в руки суперника, намагаючись по-сьоміновському "сушити" гру. Та, незважаючи навіть на це, "Іллічівець" ніяк не міг забити.

Більш цікавого відтінку в малюнок гри киня додав Денис Гармаш, який вийшовши на заміну, створив 150-ти відсотковий шанс для Алієва. Обігравши двох суперників, Гармаш виклав м'яч на Сашка буквально в п'яти метрах від воріт, проте для останнього переграти голкіпера виявилося надскладним завданням.

Догравали поєдинок суперники на половині поля гостей. Основний претендент на золоті медалі чемпіонату вже навіть не соромився у доданий час просто виносити м'яч подалі від власних воріт. Дочекавшись фінального свистка, Сьомін з полегшенням видихнув, а Рінат Леонідович залишали стадіон із невеличким розчаруванням на обличчі. Швидше за все, доля чемпіонства вирішуватиметься 7-го квітня в очному матчі "Шахтаря" з "Динамо" на "Донбас Арені".

Коментарі ()