Українська правда

Яворський вважає відставку Шарана логічною

Сергей Шемшученко — 27 березня 2012, 09:07

Володимиру Шарану не щастило, але і сам вже екс-тренер "Карпат" зробив багато для того, щоб команда не змогла здобутижодної перемоги у матчах першості України.

Про це заявив колишній форвард тернопільської "Ниви" Ігор Яворський.

"Із точки зору результатів логіку клубу зрозуміти можна, у чотирьох матчах команда здобула одне очко. Похвалитися тренеру нічим", - почав він.

"Але з іншого боку, він добросовісно виконував свою роботу. Час грав проти Шарана - це головне. Можливо, у майбутньому результати команди покращилися б, але стоїть питання про виживання в елітній лізі. І давати тренеру та команді час на розкачку - розкіш", - вважає він.

"Команда всі поєдинки грала за однією схемою, з одним форвардом. Бракувало агресії в атаці. Я розумію, коли ти дієш так у матчі проти "Шахтаря", але з "Олександрією" це нелогічно", - переконаний Яворський.

Він навів у якості приклада яскравий епізод гри з "Олександрією", котру переглядав з трибун львівського стадіону.

"Олександрія" подає кутовий. А в карному майданчику "Карпат" усі 10 польових гравців львівської команди. Тобто за таких умов розпочати ефективну контратаку галицька команда не могла", - вражений Яворський.

"Хочу наголосити: поважаю Володимира Шарана як людину та тренера. Його відставка — збіг обставин і тиск часу. Я не виключаю, що Дячук-Ставицький не тільки допрацює з командою в цьому сезоні, але й розпочне новий. У повернення Кононова не вірю, Кучеров, який був до Шарана, теж не має великого досвіду роботи головним із командою такого рівня. Тому конкретного прізвища навіть не назву". - зізнався він.

"Думаю тільки, що тренером має бути український фахівець, який об'єднає різнорідну команду. А на те, що "Карпати" залишаться в елітній лізі, даю 99 відсотків. За потенціалом вони сильніші за конкурентів у боротьбі за виживання", - цитує фахівця gazeta.ua.