Українська правда

Донецька залізниця звинувачує фанів "Динамо" у вандалізмі

Сергей Шемшученко — 27 березня 2012, 11:23

Вандалізм на залізницях залишається однією з проблем залізничників: в ніч з 24 на 25 березня вболівальники футбольного клубу "Динамо" (Київ), що прямували у Маріуполь на матч прем’єр-ліги "Іллічівець" - "Динамо" (Київ) розмалювали 3 вагони поїзда № 84 Київ-Маріуполь Донецької залізниці.

Двері, вікна, стіни, стелі, тамбури та дзеркала вагонів №№ 5, 6 і 7 були розмальовані маркерами та фарбою, а також обклеєні різними стікерами з символікою футбольного клубу "Динамо" (Київ), ультрас та свастикою.

У 5:30 начальник поїзда повідомив про інцидент начальнику депо та транспортній міліції.

В даний час співробітниками Лінійного відділу транспортної міліції на ст. Маріуполь проводиться дослідча перевірка в рамках зареєстрованих матеріалів. Попередня кваліфікація - хуліганство.

Залізничники ж підраховують завдані збитки і приводять вагони у належний стан.

На даний час 2 вагони вже відремонтовано поточним ремонтом та 1 вагон відчеплений на поточний відчіпний ремонт.

Особливо слід відзначити, що дії хуліганів не тільки призводять до значного матеріального збитку, але й в умовах дефіциту рухомого складу тимчасове виведення його з експлуатації може негативно позначитися на організації перевізного процесу.

Постійно зростаючі суми на ремонт зіпсованого рухомого складу, які виділяються керівництвом залізниці, могли б бути спрямовані на модернізацію парку пасажирських вагонів та оновлення всього рухомого складу, пише 2012ua.net.