Українська правда

Сирійці розгледіли в фінтах Мессі таємне послання контрабандистам. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 27 березня 2012, 11:39

Схему распасовок гравців каталонської "Барселони" під час грудневого матчу з мадридським "Реалом" пов'язана з шляхами контрабандної доставки зброї з Лівану.

Про це заявив проурядовий сирійський телеканал Addounia TV, журналісти якого без тіні іронії продемонстрували глядачам результати своїх сенсаційних досліджень, наклавши на футбольне поле карту близькосхідного регіону, пише Jordan Times.

На думку конспірологів, противники нинішнього президента країни Башара Асада використовували запис "ель-класіко", щоб зашифрувати маршрут поставок зброї. Своїх бойовиків вони зображували гравцями каталонців, а положення м'яча в кадрі означало розташування складів зі зброєю.

При цьому висувалося припущення, що комбінація, розіграна Іньєстою, Мессі і Педро, вказує повстанцям, як краще пробратися до Сирії. А коли футболісти вдавалися на якійсь ділянці поля до дриблінгу, це означало, що у відповідних пунктах маршруту контрабандистів чекають труднощі.

Ймовірно, редакція телеканалу, що належить двоюрідному брату президента Сирії Башара Аль-Асада, прийняла всерйоз черговий жарт, поширений в інтернеті, зазначає newsru.com.